ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Λίγη ντροπή….


Aμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και χωρίς να έχουν περάσει ούτε δύο (2) μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση, κάποιοι συμπολίτες αρθρογραφώντας στον τοπικό τύπο, προχωρούν σε επιθέσεις πάσης φύσεως εναντίον της.

Κάποιοι που υπηρέτησαν, τα τελευταία 40 χρόνια, μέσα από την Αυτοδιοίκηση – τοπική, νομαρχιακή, περιφερειακή – ή το ελληνικό κοινοβούλιο την πολιτική της λιτότητας, του ρουσφετιού και της διαπλοκής. Πρόκειται για δημόσια πρόσωπα που στήριξαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τις μνημονιακές και υποτελείς πολιτικές των τελευταίων 5 χρόνων που καθήλωσαν και τους Καρδιτσιώτες στην εξαθλίωση και την απόγνωση. O τρόπος που καταφέρονται στη νέα κυβέρνηση δείχνει θράσος και απορούμε από πού το αντλούν. Απορούμε αν έχουν καθόλου την ανάγκη να κάνουν μια αποτίμηση των συνεπειών της πολιτικής που υπηρέτησαν και εφάρμοσαν οι Διοικήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια. Αν έχουν κάποια στοιχειώδη αίσθηση της αυτοκριτικής που οφείλουν να κάνουν απέναντι στους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους νέους, τα παιδιά και τις γυναίκες του νομού μας.

Μιλάμε ιδιαίτερα για εκείνους που ΨΗΦΙΣΑΝ στο ελληνικό κοινοβούλιο την αποικιακή δανειακή σύμβαση, τη διάλυση  του κοινωνικού κράτους, των νοσοκομείων και τη θλιβερή κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, τη διάλυση της Δημόσιας παιδείας με τη συγχώνευση – κατάργηση 100 σχολ. μονάδων στο νομό μας, το σχέδιο «Αθηνά» με το οποίο διώκεται το ΤΕΙ Δασοπονίας, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, παραλίες, περιφερειακά αεροδρόμια κα), τη φοροεπιδρομή στα χαμηλά, μεσαία στρώματα και τους αγρότες, την αφαίμαξη από μισθούς και συντάξεις, την απελευθέρωση των απολύσεων και τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα οι νέοι μας.

Να κάνουν λοιπόν την αυτοκριτική τους πρώτα για τα έργα τους. Τολμούν και σαρκάζουν κυβερνητικά στελέχη που – σε αντίθεση αγεφύρωτη με τους μνημονιακούς προκατόχους τους – παλεύουν για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Αυτοί οι κύριοι υπερασπίζονται, στην πραγματικότητα, τους Τροϊκανούς και τον Σόιμπλε καθιστώντας τους εαυτούς τους υποτακτικούς μιας άθλιας πολιτικής επιβολής της κοινωνικής δυστυχίας στην πατρίδα μας.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ήρθε για να δώσει στον ελληνικό λαό και όχι για να πάρει. Σκληρά διαπραγματευομένη, σε όλα τα επίπεδα και με κάθε μέσο, με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που τηρούν στάση ιταμή, ανιστόρητη και αντι-ευρωπαϊκή. Το πρώτο νομοσχέδιο αυτής της κυβέρνησης δίνει στοιχειώδεις παροχές στους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας, στους ρημαγμένους από τα μνημόνια και την άθλια νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο νομοσχέδιο που είναι γραμμένο στα ελληνικά, και όχι μεταφρασμένο από τα κείμενα που έστελνε η Τρόικα στους υποτακτικούς της αυτά τα 5 χρόνια της απόλυτης υποτέλειας.

Πιστοί στο Πρόγραμμα της ΔΕΘ και σε κόντρα με τους κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού που ηγεμονεύουν στην Ε.Ε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τα κυβερνητικά στελέχη προχωρούν άμεσα τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την προστασία της πρώτης κατοικίας, για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων κ.α. Είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη καταφέρει να εμπεδώσει μέσα κι έξω ότι η ελληνική κοινωνία από εδώ και πέρα θα πορευτεί με Αξιοπρέπεια, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη. Ας το καταλάβουν αυτό και οι τελευταίοι των Τροϊκανών και ας δείξουν λίγη ντροπή πριν ξαναμιλήσουν.

Προηγούμενο άρθρο Ψάχνουν για υδρονομείς στον Παλαμά αλλά δεν βρίσκουν!
Επόμενο άρθρο Δήμος Παλαμά: ΟΧΙ στο χαράτσι του ΟΣΔΕ