ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Αιτία «πολέμου» η πώληση του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Ν. Πλαστήρα


 Αιτία «πολέμου» και γενικό ξεσηκωμό θα πρέπει να αποτελέσει η πώληση του ΥΗΣ Ν. Πλαστήρα και η εκμετάλλευση από τους αγοραστές του των υδάτων της Λίμνης.

Σύμφωνα με πρόσφατα, αλλά και παλαιότερα δημοσιεύματα στον τοπικό και Αθηναϊκό τύπο, στο πλαίσιο του γενικού ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου της χώρας μας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή συγκυβέρνηση τους με τη ΝΔ, τους νοσταλγούς του Μεταξά και τον πρωθυπουργό των Τραπεζών, σχεδιάζεται και η πώληση του ΥΗΣ Ν. Πλαστήρα.

Μια τέτοια εξέλιξη που πλήττει ευθέως την βασικότερη ίσως παραγωγική και αναπτυξιακή δυνατότητα της Καρδίτσας τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και της αγροτικής οικονομίας δεν πρέπει να περάσει.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι τοπικοί βουλευτές, βολεμένοι στα έδρανά τους,  πέρασαν στο «ντούκου» τα δημοσιεύματα στον τοπικό και Αθηναϊκό τύπο για το θέμα. Αυτοί με την υπογραφή τους στο μνημόνιο και την ψήφο εμπιστοσύνης τους στη σημερινή κυβέρνηση έχουν πάρει θέση. Γι΄αυτούς, μπροστά στον αφανισμό του εθνικού πλούτου και του λαού μας, προέχει η σωτηρία των αγορών και των εκπροσώπων τους. Αυτοί ούτε θέλουν, ούτε έχουν το σθένος να αντιδράσουν σε τέτοιου είδους εκτροπές.

Μας προξενεί όμως  εντύπωση το γεγονός ότι «έχασαν τη φωνή τους» και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις που διαθέτει δεν θα επιτρέψει την περεταίρω υποβάθμιση του νομού μας. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εμποδίσει το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού όπως είναι το εργοστάσιο και η Λίμνη καθώς και κάθε δημόσιο αγαθό, όπως είναι το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Καλούμε την Περιφερειακή Διοίκηση, τους Δήμους, τους επαγγελματικούς φορείς και κάθε υπεύθυνο πολίτη να αντιδράσει. Εμείς δεν θα σταματήσουμε. Θα επανέλθουμε.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία στη Θεσσαλονίκη του Παύλου β. Σιούφα
Επόμενο άρθρο Ανακοινώσεις από την αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας