Συστέγαση αθλητισμού και πολιτισμού στην Καρδίτσα


Τη συστέγαση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και του Συνδέσμου Διαιτητών Καρδίτσας ανακοίνωσαν οι δύο Πρόεδροι κ.κ. Στεργιόπουλος και Ταγκούλης αντίστοιχα. Η πρόταση που προήλθε από τον Σύνδεσμο Διαιτητών, έγινε αμέσως δεκτή από σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΠΣΚ που αναζητούσε χρόνια έναν χώρο, για να στεγάσει τον πολιτισμό και τις δραστηριότητές του. Όπως σημείωσαν οι δύο πρόεδροι στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός υπήρξαν ανέκαθεν αλληλένδετες έννοιες, οι οποίες με τη συνένωση αυτή έχουν την ευκαιρία να μεγαλουργήσουν. Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν (εκτός από τους δύο Προέδρους Μανώλη Στεργιόπουλο και Βασίλη Ταγκούλη) ο Γραμματέας της ΕΠΣΚ Βασίλης Αγραφιώτης, ο Ταμίας Γιώργος Τσιγγόπουλος και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Φωτεινή Γούσιου.

Ο κ. Στεργιόπουλος

Είναι ιδιαίτερη η συγκίνησή μου σήμερα γιατί πριν 16 χρόνια έγινα μέλος αυτής της οικογένειας που λέγεται Σύνδεσμος Διαιτητών Καρδίτσας με την προτροπή του τότε προέδρου Γεώργιου Βασιλάκου. Όταν ο πρόεδρος Βασίλης Ταγκούλης μου έκανε την πρόταση για την συγκατοίκηση δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ. Ήταν ένα χρόνιο αίτημα της Ένωσης για την εξεύρεση στέγης. Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετακομίσαμε και με πολύ μεράκι διαμορφώσαμε τα καινούργια γραφεία και την αίθουσα συνελεύσεων η οποία θα είναι στη διάθεση όλων των Συλλόγων μελών της Ένωσης και όχι μόνο.

Ο αθλητισμός, με τον πολιτισμό ταυτίζονται από την Αρχαιότητα, οι Ολυμπιακοί μας Αγώνες είναι η απόδειξη.

Αυτό θέλουμε και στο μέλλον και εύχομαι να βρεθεί το πλαίσιο αυτός ο χώρος να γίνει η μόνιμη στέγη της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας ευχαριστεί θερμά.

Ο κ. Ταγκούλης

Ο Σ.Δ.Π.Κ. ιδρύθηκε το 1975 από μία ομάδα ανθρώπων του ποδοσφαίρου και του πολιτισμού, γιατί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ανέκαθεν ήταν μαζί.

Το 1990 αγοράστηκαν αυτά τα γραφεία που είμαστε εδώ σήμερα, μετά από πολλές θυσίες και μεράκι όλων των μελών του Συνδέσμου.

Για 20 χρόνια υπήρξε κυψέλη αθλητισμού και πολιτισμού και φιλοξενήσαμε πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά σας αναφέρω την δημοσιογράφο κ. Λιάνα Κανέλη, Πανεπιστημιακούς καθηγητές που μίλησαν για θέματα υγείας και αθλητισμού και αρκετούς άλλους επώνυμους.

Εδώ έγιναν και πολλές εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου. Μέλη του Συνδέσμου μας τίμησαν με την προσφορά τους την Καρδίτσα, είτε αγωνιζόμενοι ως διαιτητές εθνικών κατηγοριών, είτε υπηρετώντας τον αθλητισμό από σημαντικές διοικητικές θέσεις (ΟΔΠΕ – ΚΕΔ).

Όμως, τα τελευταία χρόνια με το δήθεν αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου οι Σύνδεσμοι σε όλη την Ελλάδα μπήκαν στο περιθώριο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται και δεν θα λειτουργούν. Ο πολιτισμός είναι μια πηγή ανεξάντλητη και δεν πρόκειται να στερέψει ποτέ. Εμείς έχουμε αρκετή ενέργεια και θα είμαστε πάντα παρόν τόσο στον αθλητισμό, όσο και στον πολιτισμό. Δεν συμφωνούμε με όλα αυτά που γίνονται σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως προχωράμε. Έτσι ήρθαμε σε επαφή με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλη Στεργιόπουλο και συμφωνήσαμε να συγκατοικήσουμε.

Είναι χαρά μας να αξιοποιηθεί αυτός ο όμορφος χώρος από ένα δευτεροβάθμιο σωματείο του Νομού μας με τόσες πολλές πολιτιστικές δράσεις.

Θέλαμε αυτός ο χώρος να αποκτήσει την παλιά του αίγλη και είμαστε σίγουροι ότι με τη δραστήρια Διοίκηση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων αυτό θα επιτευχθεί.

Σκοπός και στόχος μας είναι και ανάλογα με τις εξελίξεις στον αθλητισμό να γίνει μόνιμος χώρος πολιτισμού.

 

Προηγούμενο άρθρο Προβολή φωτογραφιών στη ΛΕΦΚ
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου