Σχεδόν 2.000 Καρδιτσιώτες κατέθεσαν τις πινακίδες τους στην Εφορία


Αυξημένος είναι και φέτος ο αριθμός των Καρδιτσιωτών που προσέρχονται στην Εφορία προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2016, τα τεκμήρια διαβίωσης, όπως επίσης και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, στην περίπτωση έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών.
Μέχρι και σήμερα Τετάρτη, στη 1.00 το μεσημέρι, που βρεθήκαμε στη Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας, είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους 1.472 Καρδιτσιώτες. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για πινακίδες που αφορούν σε 902 επιβατικά αυτοκίνητα, 57 φορτηγά και 513 δίκυκλα.
Όπως μας εξήγησε ο αρμόδιος υπάλληλος, τις τελευταίες αυτές ημέρες υπολογίζεται πως προσέρχονται 400 περίπου άτομα ημερησίως, ενώ εκτιμάται πως μέχρι και τη λήξη της σχετικής προθεσμίας θα έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 πινακίδες. Κάπως ανάλογη, εξάλλου, ήταν και πέρυσι η όλη προσέλευση.
Ο φορολογούμενος που ενδιαφέρεται να υποβάλει δήλωση «ακινησίας» και να καταθέσει τις πινακίδες του Ι.Χ. αυτοκινήτου του στη ΔΟΥ οφείλει να προσκομίσει:
α) Την άδεια κυκλοφορίας.
β) Τις πινακίδες κυκλοφορίας.
γ) Φωτοτυπία του Ε1 και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015, από όπου πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
δ) Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.
ε) Αντίγραφο του εντύπου Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι (ο φορολογούμενος) έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι στον φορολογούμενο έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο άλλο πρόσωπο.
στ) Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα για την νέα χρονιά 2016
Επόμενο άρθρο Εκατοντάδες τα γράμματα των μικρών Καρδιτσιωτών προς τον Άη Βασίλη