Ειδήσεις

Σχετικά με την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας


Πραγματοποιήθηκε η παράταση των συμβάσεων στους εργαζόμενους στη φύλαξη και στην καθαριότητα του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η παράταση  αυτή των συμβάσεών δεν ήρθε ως χάρη ούτε από τη διοίκηση του νοσοκομείου ούτε και από την κυβέρνηση αλλά αποτελεί το αποτέλεσμα της οργανωμένης πάλης των ίδιων των εργαζόμενων σε συντονισμό με άλλα Σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, με τη συμπαράσταση και άλλων φορέων, όπως των μικρομεσαίων αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε.

Είναι πασιφανές ότι η κοινή δράση για την ανάδειξη των προβλημάτων, τα οποία αφορούν όχι μόνο τις οικογένειες των εργαζομένων στους τομείς αυτούς αλλά και συνολικά την υγεία όλου του λαού, μπορεί να φέρνει αποτελέσματα.

Η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η χρόνια ομηρία και ανακύκλωση των εργαζομένων μεταξύ εργασίας και ανεργίας εφαρμόζεται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις, τις διοικήσειςνοσοκομείων, δήμων, περιφερειών, δασαρχείων κλπ. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος των ιδιωτικοποιήσεων και των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), είτε με αναθέσεις σε εργολάβους είτε με την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των ίδιων των δημόσιων δομών και υπηρεσιών.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία εμφανίστηκαν διάφοροι οι οποίοι επεδίωξαν αφενός να μετριάσουν την αγανάκτηση των συμβασιούχων, να σπείρουν την απογοήτευση μέσα από την ανάθεση της λύσης του προβλήματος σε μεσάζοντες, βουλευτές και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, παλιούς και νέους, πήραν την καλύτερη απάντηση και αφετέρου να τους οδηγήσουν στην απομόνωση μακριά από τους άλλους εργαζόμενους. Την απάντησή τους την πήραν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφούοι ίδιοι βρίσκουν τη δύναμη στην οργάνωσή τους και στο συντονισμό με τα άλλα Σωματεία και φορείς σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η όποια κατάκτησή τους μπορεί να είναι προσωρινή, εάν δεν βρίσκονται οι ίδιοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.Τίποτα δεν τελείωσε όλα αρχίζουν τώρα. Τώρα χρειάζεται πιο δυναμικά και αποφασιστικά να οργανώσουν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να παλέψουν για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (καθαριότητας-φύλαξης), για προκήρυξη περισσότερων μόνιμων θέσεων καθαριότητας και φύλαξης με βάση τις αυξημένες ανάγκες,  στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

 

Του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση της Δ/νσης Β΄θμιας για τους διορισμούς
Επόμενο άρθρο Σύλληψη φυγόποινου στους Σοφάδες