Σχολικοί αθλητικοί αγώνες στον Παλαμά


 Συνεχίστηκε και χθες μια μεγάλη αθλητική παράδοση στην πόλη του Παλαμά. Μια παράδοση μαθητικών αθλητικών αγώνων στους οποίους συμμετέχουν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της πόλης του Παλαμά και της ευρύτερης περιοχής.

 Συγκεκριμένα, το 4ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (με έδρα τον Παλαμά) σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου Παλαμά, διοργάνωσαν την «12η Αθλητική Ημέρα Δημοτικών Σχολείων», που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαμά.

Τα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του 4ου Γραφείου Π.Ε., ήταν:

  • – Αγώνες δρόμου: 60μ. αγοριών και κοριτσιών, 600μ. αγοριών και 400μ. κοριτσιών.
  • – Ρίψη: Μπαλάκι αγοριών και κοριτσιών.
  • – Άλματα: Σε μήκος και σε ύψος αγοριών και κοριτσιών.
  • – Αυγοδρομία: Ομαδικό αγώνισμα στο οποίο συμμετείχαν μαθητές της Δ’ τάξης όλων των σχολείων (χωριστά αγόρια και κορίτσια).
  • – Δρόμος ενός Σταδίου: Αρχαίο ολυμπιακό άθλημα, στο οποίο έλαβαν μέρος ένας αθλητής από κάθε σχολείο (μόνο αγόρια).
  • – Διελκυστίνδα: Ομάδες δέκα μαθητών από κάθε δημοτικό σχολείο, αγωνίστηκαν με κλήρωση ανά δύο μέχρι την ανακήρυξη του νικητή.

Στους νικητές των αγώνων απονεμήθηκαν κύπελλα (στους πρώτους) και μετάλλια, καθώς και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Χαιρετισμοί

Ο δήμαρχος Παλαμά, κατά το χαιρετισμό του, πριν την έναρξη των αγώνων, τόνισε τη σημασία που δίνει η νέα δημοτική Αρχή στην ανάπτυξη του αθλητισμού και ειδικά του μαθητικού αθλητισμού. Γι’ αυτό, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν -παρά τις οικονομικές δυσκολίες- να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των υποδομών των αθλητικών χώρων σε όλο το δήμο και να υπάρχει συνεχής μέριμνα για τον προσανατολισμό των μαθητών και ευρύτερα της νεολαίας προς την άθληση.

Οι σχολικοί αγώνες είναι απαραίτητοι και θα πρέπει να αποτελούν πραγματική γιορτή για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, τόνισαν μεταξύ άλλων στους χαιρετισμούς τους η διευθύντρια Π.Ε. νομού Καρδίτσας κα Μητσιάδη, ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Απ. Φιρφιρής, ο σχολικός σύμβουλος κ. Απ. Δαρόπουλος, ο πρώην προϊστάμενος κ. Γ. Σιούρτος και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Κώστας Τζέλας.

Στη συνέχεια έγινε η κήρυξη της έναρξης των αγώνων από τον προϊστάμενο του 4ου Γραφείου Π.Ε. κ. Χρήστο Τεντολούρη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έναρξης των αγώνων ανέλαβε από μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο καθηγητής φυσικής αγωγής και διευθυντής του δημοτικού σχολείου Φύλλου κ. Αθαν. Παπαθανασίου.

Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί ψυχαγωγία για τους μαθητές, ενώ τους δίνει την ευκαιρία να δέχονται ποικίλα κινητικά και αθλητικά ερεθίσματα, απαραίτητα για την ισορροπημένη σωματική, κινητική, και πνευματική τους ανάπτυξη.

Οι μετέχοντες των αθλητικών δρώμενων, (πρέπει να) είναι φωτεινά παραδείγματα ήθους, πρότυπα συμπεριφοράς και σημεία αναφοράς για κάθε τι θετικό και ελπιδοφόρο.

Οι μαθητές -και γενικότερα η νεολαία- ενστερνιζόμενοι τη διαχρονική αξία «νους υγιής εν σώματι υγιή», θα πρέπει να αγωνίζονται για το «καλό καγαθό» στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι».

Και αυτό ακριβώς απέδειξαν σε όλους μας χθες, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Παλαμά και της περιοχής του 4ου Γραφείου Π.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Λαϊκή συνέλευση στο Κοσκινά
Επόμενο άρθρο Συνάντηση βουλευτών Καρδίτσας στη Βουλή με μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαμά και του 11ου σχολείου Καρδίτσας