Σχόλιο του Βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Κ. Τσιάρα για τις δηλώσεις Φίλη


Την δήλωση του Υπουργού Παιδείας, κ. Ν. Φίλη, με την οποία αμφισβητεί την γενοκτονία των Ποντίων από το Κεμαλικό καθεστώς, σχολίασε ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, αναφέροντας τα εξής:

«Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μία μελανή σελίδα της ελληνικής ιστορίας, αναγνωρισμένη επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία και την Ελληνική Βουλή. Οι Έλληνες πόντιοι ξεκληρίστηκαν και εκδιώχθηκαν από την προγονική τους γη, εγκαταλείποντας ακούσια τα σπίτια, τις εκκλησίες και τις περιουσίες τους και έχουν υποφέρει διώξεις και βίαιους εξανδραποδισμούς από σκληρούς και βάναυσους δυνάστες.

Ο κ. Φίλης φαίνεται, ότι, τα αγνοεί όλα αυτά ή έστω τα αμφισβητεί και τα απαξιώνει, με μια δική του, προσωπική θεώρηση της ιστορίας. Είναι πραγματικά θλιβερό ο Υπουργός Παιδείας της χώρας να επιχειρεί ν΄ αποδομήσει μια από τις πιο μεγάλες και ιερές στιγμές των θυσιών του έθνους. Οι θέσεις του είναι ιστορικά παντελώς αβάσιμες και προκλητικές, παραποιούν τα γεγονότα και ιδίως προσβάλλουν τη μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν.

Θέλω µόνο να του πω, πως στα εθνικά µας θέματα, πρέπει όλοι µας, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ευαίσθητοι, ιστορικά ενήμεροι και να τα προσεγγίζουμε με την δέουσα προσοχή, χωρίς ιδεοληπτικές παρωπίδες και πάνω από όλα με ένα ανεπιτήδευτο πατριωτισμό».

Προηγούμενο άρθρο Επιλύθηκε το πρόβλημα πρακτικής άσκησης σπουδαστών στο Γ.Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων : Συμπαράσταση στον τίμιο αγώνα των αγροτών