Ειδήσεις

Σωτήρης Κουλοκτσής: Θα στηρίξουμε τις δυνάμεις της παραγωγής και της ανάπτυξης


Δυναμικά συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλο το νομό Καρδίτσας ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. Βουλευτής κ. Σωτήρης Κουλοκτσής. Ο κ. Κουλοκτσής στις επισκέψεις του βρίσκει εκατοντάδες φίλους του κόμματός του και όχι μόνο, με τους οποίους συζητούν την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Τα μηνύματα που εισπράττει είναι για μεγάλη νίκη της Ν.Δ. Επίσης εισπράττει μεγάλη αποδοχή και για την δική του υποψηφιότητα. Στις τοποθετήσείς του επισημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να γυρίσει σελίδα και να μπει σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης. «Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όλοι την 7η Ιουλίου να δώσουμε το παρόν στις κάλπες ώστε η εντολή διακυβέρνησης που θα πάρει η Ν.Δ. να είναι ισχυρή. Και θέλουμε αυτή την ισχυρή εντολή όχι γιατί θεωρούμε την εξουσία αυτοσκοπό. Τη θέλουμε γιατί η Ν.Δ. ως η παράταξη των μεγάλων επιλογών σε όλες τις ιστορικές στιγμές πήρε για τη χώρα εθνικά επωφελείς αποφάσεις. Σήμερα καλείται για μια ακόμη φορά να αναλάβει τις ευθύνες της και να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζει ο κ. Κουλοκτσής.

Ακόμη στις περιοδείες του στα χωριά αναφέρεται και στην αγροτική πρόταση της Ν.Δ. Όπως τονίζει στόχος είναι να στηριχθούν εκείνες οι δυνάμεις του τόπου που παράγουν και ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος συγκαταλέγονται σε αυτές. Για το λόγο αυτό στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων για αγρότες και κτηνοτρόφους και τα παρακάτω:

  • Μπαίνει τέλος στην εποχή της υπερφορολόγησης, με δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 22% στο 9%, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
  • Εισαγωγή νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς και μείωση της φορολογίας στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα, δίνοντας έτσι κίνητρα μέσα από τη συνεργασία να μειώσουν τα έξοδα παραγωγής και να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη επιτυγχάνοντας καλύτερους όρους και καλύτερες τιμές.
  • Διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα ΚΑΠ. Σχεδίαση ειδικώνπρογραμμάτων ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς κι ανταγωνιστικές.
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για να αντιμετωπιστούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Ο κ. Κουλοκτσής δέχεται καθημερινά 12 με 2 το μεσημέρι στο πολιτικό του γραφείο επί της Σταμούλη 3 έναντι Αγ. Κων/νου. Επίσης συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλους τους οικισμούς του Νομού μας, με στόχο να στείλει το μήνυμα νίκης σε όσο περισσότερους συμπολίτες μας.

Προηγούμενο άρθρο Στις 8 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Η Καθηγήτρια Joan Duda και ο Π. Γιαννάκης Επίτιμοι Διδάκτορες του Παν/μίου Θεσσαλίας