Ειδήσεις

Σωτήρης Κουλοκτσής: Όταν δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η αριστερά


Έχουμε ή δεν έχουμε συμφωνία; Είναι προς το συμφέρον της χώρας ή προς το συμφέρον των δανειστών; Κερδίσαμε ή χάσαμε; Είναι ορισμένες από τις απορίες που γεννήθηκαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση μετά από μήνες απραξίας για μια ακόμη φορά τα έδωσε όλα για να κερδίσει μόνο την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Και από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι είχαμε «πρόοδο» στις συνομιλίες κυβερνητικά στελέχη και συμπολιτευόμενοι βουλευτές δίνουν την γνωστή μάχη να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση πέτυχε μεγάλη νίκη και όλοι μας θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Μάλιστα κάποιοι έσπευσαν να κηρύξουν το τέλος της λιτότητας (διάβαζεΣπίρτζης). Ωστόσο υπήρξαν και ορισμένοι πιο σοβαροί στην κυβέρνηση (διάβαζεΤσακαλώτος)  που όσο και να προσπάθησαν να καταπιούν την καραμέλα της «επιτυχίας» δεν τα κατάφεραν και οδηγήθηκαν σε αφωνία.

Γνωρίζει πολύ καλά αυτό το κομμάτι της αριστεράς πως οι διαπραγματεύσεις για μια ακόμη φορά επί των ημερών τους κατέληξαν σε Βατερλό για τη χώρα. Και δεν κατέληξαν σε Βατερλό γιατί η άλλη πλευρά είναι άτεγκτη και σκληρή, αλλά γιατί η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» δεν ξέρει τι θέλει και συνεχώς επιλέγει το λάθος δρόμο. Η μάλλον πιο σωστά αυτό που θέλει ενδόμυχα, έστω και αν οι περισσότεροι δεν το ομολογούν,είναι αυτό που υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα από το βήμα της βουλής ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδηςγια τη Βενεζουέλα.  Ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστήριξε πως η Βενεζουέλα είναι ο επί γης παράδεισος. Δυστυχώς για τη χώρα αυτές είναι οι απόψεις του Συριζαικού συρφετού που κατάφερε με ψέματα, ανέξοδες υποσχέσεις και  με βολέματα των δικών του παιδιών να κυβερνάει τη χώρα.

Πως είναι δυνατόν, όταν το μοντέλο στο οποίο πιστεύεις, είναι η χρεωκοπημένη Βενεζουέλα με τους εξαθλιωμένους από την πείνα πολίτες, να μπορέσεις να διαπραγματευτείς με επιτυχία με τον ανεπτυγμένο κόσμο; Η απάντηση είναι πως αυτό δεν γίνεται. Την «πρώτη φορά αριστερά» δυστυχώς μοιάζει να τη χωρίζει άβυσσος από τη λογική της ελεύθερης και παραγωγικής οικονομίας. Έχουν μείνει στη λογική του κρατισμού και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να κλείσουν την αξιολόγηση ή και αν το κάνουν θα είναι σε βάρος της χώρας καθώς το κύριο που τους ενδιαφέρει είναι να προστατέψουν την κομματική τους νομενκλατούρα σε βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων.

Για αυτό η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη ζητά από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στη μόνο σοβαρή λύση που έχει: Την προκήρυξη εκλογών ώστε ο λαός να δώσει τη τέλος στο δράμα που βιώνει ο τόπος τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Του Σωτήρη Κουλοκτσή, Ιατρού Καρδιολόγου, Πολιτευτή Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων Περιόδου 2017-2018
Επόμενο άρθρο Στην AgroThessaly συμμετέχει το ΤΕΙ Θεσσαλίας