Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα διαθέσιμα


Κύριε Πρόεδρε

Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με την οποία δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα διαφόρων δημοσίων οργανισμών και μεταξύ αυτών και των περιφερειών, ενώ ταυτόχρονα χαρίζονται πρόστιμα σε επιχειρηματικούς ομίλους. Παράλληλα  βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές κινητοποιήσεις  εργαζομένων που αντιδρούν σε ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο που τσακίζει τα δικαιώματά τους και θέτει εν αμφιβάλω τη μισθοδοσία τους.

Την ίδια στιγμή τα Πανελλαδικά όργανα των δημάρχων και περιφερειαρχών καταγγέλλουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς σαν μονομερείς διακηρύσσοντας πως είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στη διάσωση τη πατρίδας αρκεί να τους ζητηθεί και αρκεί να συναντηθούν με τον κ Πρωθυπουργό προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος . Κρύβουν  πως είναι πάντα πρόθυμοι υπερασπιστές της ΕΕ και των δανειστών και είναι οι ίδιοι που συνέβαλαν με τις πολιτικές τους να γίνει η ΤΑ το μακρύ χέρι του κράτους και πεδίο εφαρμογής όλων των αντεργατικών μέτρων προ και μετά του μνημονίου εποχής.

Αποτελεί ωστόσο πρόκληση το γεγονός ότι ο κ Αγοραστός παρεμβαίνει- με το θεσμικό του ρόλο βεβαίως- σε  πανελλαδικά όργανα της ΤΔ και στη Βουλή ενώ  δείχνει πλήρη απαξίωση του Περιφερειακού Συμβούλιου Θεσσαλίας το οποίο καλείται να καταθέσει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην ΤτΕ με ότι αυτό σημαίνει.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας ζητάμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου  προκειμένου να εκφραστεί η πολιτική και πρακτική αντίθεση του σώματος στην αρπαγή των χρημάτων της περιφέρειας Θεσσαλίας

 

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Μπούτας Ευάγγελος

Χαλάτσης Αστέριος

Λούμας Γεώργιος

Προηγούμενο άρθρο ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ : Καμιά συναίνεση στη μεταφορά των διαθέσιμων
Επόμενο άρθρο Κατατέθηκε αναφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων