Σύλληψη δώδεκα αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν για ληστεία σε βάρος ομοεθνή τους, στο Αρτεσιανό


 Ώρα 00.30 της 14-7-2011 τρείς (3), αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, παραβίασαν είσοδο κτηνοτροφικής μονάδας στο Αρτεσιανό, ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού  κατοίκου Αρτεσιανού και επεχείρησαν να αφαιρέσουν εκτρεφόμενα ζώα.

 Έγιναν αντιληπτοί από 20χρονο ομοεθνή τους, που νόμιμα εργάζεται ως υπάλληλος στην μονάδα, ο οποίος προσπάθησε να τους απομακρύνει. Οι δράστες του επιτέθηκαν καλώντας και άλλους εννέα (9) ομοεθνείς τους που εβρίσκονταν εξωτερικά της μονάδας αναμένοντας. Ακολούθως  και οι δώδεκα  (12) χτυπούσαν τον παθόντα, που δεν μπορούσε να αντιδράσει, ενώ τρεις (3)  εξ΄ αυτών εισήλθαν σε δωμάτιο που κατοικούσε ο παθών, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ και στην συνέχεια αποχώρησαν άπαντες.

Ο τραυματίας αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία μας στο τηλέφωνο ¨100¨  και στη συνέχεια διεκομίσθει  στο νοσοκομείο Καρδίτσας για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου διαπιστώθηκαν ελαφρές σωματικές βλάβες.

Η κινητοποίηση της υπηρεσίας μας ήταν άμεση.

Ενημερώθηκαν όλα το περιπολούντα περιπολικά αυτοκίνητα, συνολικά εννέα (9) περιπολικά, στα οποία επέβαιναν είκοσι τρεις (23) αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Ο.Π.Κ.Ε., Μ.Ο.Α.Ε., Τ.Τ. και Τ.Α. Καρδίτσας), έσπευσαν επιτόπου, όπου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, δόθηκαν σαφείς εντολές στα πληρώματα των περιπολικών αυτοκινήτων, καθορίστηκαν τα σημεία, στην περιοχή του Αρτεσιανού και στις γύρω αγροτικές περιοχές, στα οποία θα κινούνταν  και θα ήλεγχαν άτομα, κυρίως αλλοδαποί,  που πιθανόν ενεπλάκησαν στη ληστεία, με σκοπό την σύλληψη των δραστών της ληστείας.

Η όλη αστυνομική επιχείρηση διήρκησε μέχρι την 06.00 ώρα και είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή στο Τ.Α. Καρδίτσας είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, άπαντες κάτοικοι Αρτεσιανού.

Επίσης μετεφέρθησαν στο Τ.Α. Καρδίτσας, εννέα (9) ποδήλατα, ένα(1) δίκυκλο και ένα (1) αλυσοπρίονο, ανευρεθέντα στα χέρια των προσαχθέντων, για τα οποία ερευνάται η κατοχή τους, δεδομένου ότι προφανώς  είναι προϊόντα κλοπής, καθόσον οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την προέλευσή  τους.

Από την προανάκριση και την εξέταση του παθόντα αναγνωρίστηκαν και συνελήφθηκαν όλοι οι δράστες της ληστείας, δηλαδή οι  δώδεκα (12) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ως δράστες της ληστείας, που άπαντες  διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Από τους υπόλοιπους δώδεκα (12) προσαχθέντες διαπιστώθηκε ότι, οι οκτώ(8) διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα και ήδη  κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή τους, ενώ οι τέσσερις (4) διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σχηματισθείσα δικογραφία αποστέλλεται στον  κ.  Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. και το Τ.Δ.Λ. Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος«Το προσχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες των Α.Ε.Ι.»
Επόμενο άρθρο Σύλληψη τεσσάρων (4) αλλοδαπών για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αλλοδαπού