Σύλληψη 27χρονου ημεδαπού ΡΟΜ για κλοπές


 Συνελήφθη  κατόπιν καταδίωξης την 08-06-2011 και ώρα 15.15΄, σε αγροτική περιοχή του Γραμματικού Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Αστυνομικών Ελέγχων (Μ.Ο.Α.Ε.), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας (1) 27χρονος ημεδαπός, ΡΟΜ,  κάτοικος Λαμίας, για  κλοπή στο Γραμματικό Καρδίτσας.

  Συγκεκριμένα, την 08-06-2011 και περί ώρα 15.00 ο δράστης επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μάρκας MITSUBISHI  χρώματος πράσινου, ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου, αφαίρεσε από περιφραγμένα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γραμματικού, μία (1) μεταλλική πόρτα και ένα (1) μεταλλικό καπάκι φρεατίου γεφυροπλάστιγγας και αποχώρησε.

Έγινε  αντιληπτός από κατοίκους  της περιοχής και ταχύτατα ενημερώθηκε τηλεφωνικά στο (100) η υπηρεσία μας.

Αμέσως ενημερώθηκαν όλα τα εκτελούντα διατεταγμένη υπηρεσία  περιπολικά αυτοκίνητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και η προσφάτως ιδρυθείσα  Μικτή Ομάδα Αστυνομικού Ελέγχου (Μ.Ο.Α.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, που περιπολούσε στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων, αποτελούμενη από οκτώ (8) αστυνομικούς και   εντόπισαν το όχημα του δράστη να κινείται σε αγροτική περιοχή του Γραμματικού. Ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε σε  σήμα των αστυνομικών για τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος και στη συνέχεια εγκλωβίστηκε το καταδιωκόμενο όχημα σε κοντινή απόσταση και συνελήφθη  ο 27χρονος ημεδαπός ΡΟΜ.

Επί του οχήματος βρέθηκαν τα αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί πριν από λίγο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γραμματικού, καθώς επίσης και τα παρακάτω αντικείμενα που ερευνάται η προέλευσή τους:

α) Δέκα πέντε (15) ) μεταλλικοί σωλήνες άρδευσης αγρών

β) Τριάντα (30) μπετόβεργες

γ) Δέκα (10) μεταλλικοί πάσσαλοι σε σχήμα γωνίας

δ) Δύο (2) κομμάτια μεταλλικής λαμαρίνας

ε)Ένα (1) μεταλλικό εξάρτημα συστήματος  τεχνητής βροχής (καρούλι) και

στ)Τριάντα (30) μέτρα καλωδίου ηλεκτροδότησης λευκού χρώματος .  

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης παράνομων πράξεων καθώς και τα ως άνω ανευρεθέντα αντικείμενα, ενώ αποδόθηκαν στο Αγροτικό Συνεταιρισμό Γραμματικού τα αντικείμενα ιδιοκτησίας του (πόρτα, καπάκι φρεατίου).

Επίσης από τον έλεγχο του οχήματος προέκυψε ότι αυτό ήταν ανασφάλιστο, άνευ κρατικών πινακίδων, άνευ άδειας κυκλοφορίας και ο δράστης οδηγούσε στερούμενος αδείας ικανότητας οδηγού.

Ο συλληφθείς  με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων.

Καλούνται οι συμπολίτες μας, σε βάρος των οποίων διεπράχθησαν οι κλοπές των παραπάνω αντικειμένων και οι δράστες κινήθηκαν με  αυτοκίνητο μάρκας MITSUBISHI  χρώματος πράσινου, να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων στο τηλ. 2443024860, προς αναγνώριση του δράστη από φωτογραφίες που τηρούνται στο αστυνομικό αρχείο και εξιχνίαση των κλοπών.

 

Προηγούμενο άρθρο Στην 3η έκθεση τοπικών προϊόντων, προορισμών και υπηρεσιών η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ασημ. Σκόνδρα: Εχθρική και αντικοινωνική η στάση της κυβέρνησης στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες