Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας-Σέκλιζας: Όχι στο ξεπούλημα του Οινοποιείου της ΕΑΣΚ


Στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, σε συνθήκες βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης, προωθείται όπως είναι γνωστό, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών. Σ’ αυτή την κατεύθυνση γίνεται και το πλιάτσικο της περιουσίας των συνεταιρισμών και της ΕΑΣ Καρδίτσας φυσικά.

Στα πλαίσια αυτά και αφού ξεπουλήθηκαν άλλα περιουσιακά στοιχεία, στη Γ.Σ. της 29/6/13, αποφασίστηκε η εκκαθάριση, δηλ. η διάλυση της ΕΑΣΚ. Όσον αφορά τα εργοστάσια, κυρίως το Οινοποιείο, που αποτελεί και τη μόνη διέξοδο για τους αμπελουργούς του νομού μας, σε περίοδο μάλιστα που πλησιάζει ο τρυγητός, επικρατεί πλήρης συσκότιση και παραπληροφόρηση για το τι πρόκειται να γίνει. Να σημειωθεί ότι οι αγρότισσες είναι από τις λίγες περιπτώσεις που είναι οι ίδιες εγγεγραμμένες στις καταστάσεις αμπελουργών και έχουν επομένως μεγάλο ενδιαφέρον για την τύχη του οινοποιείου.

Οι σύλλογοι γυναικών Καρδίτσας και Σέκλιζας, απευθύνονται στις αγρότισσες και ειδικότερα σ ’αυτές που είναι αμπελουργοί και τις καλούν να διεκδικήσουν το Οινοποιείο να λειτουργήσει με την ευθύνη του Αμπελοοινικού Συνεταιρισμού ν. Καρδίτσας “Διόνυσος” και μόνο – χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών ή άλλων σχημάτων –  με συμβολικό ενοίκιο.

Να παλέψουν μαζί με τους αγρότες και τους εργαζόμενους της Ένωσης ώστε να μην γίνει καμιά απόλυση εργαζομένων που κατέχουν την τεχνογνωσία της παραγωγικής διαδικασίας, είναι για χρόνια τώρα οι άμεσοι συνεργάτες – στήριγμα των παραγωγών, και μάλιστα δουλεύοντας  και για χρόνια απλήρωτοι (και πρόσφατα μάλιστα και ανασφάλιστοι).

Καλούν τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Καρδίτσας, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες και έμπορους, τους νέους να κάνουν υπόθεσή τους την λαϊκή συμμαχία, για να κάνει ο λαός κουμάντο στον πλούτο που παράγει. 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή το 1ο Αντάμωμα Νεοχωριτών
Επόμενο άρθρο Νέα δημοτική κίνηση στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα