Ειδήσεις

Σύλλογοι Γυναικών: Όλες στη συγκέντρωση


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Σέκλιζας και η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες, τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες, τις συνταξιούχους να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη  13 Ιουνίου 2018 στις 19:30μμ στην Κεντρική Πλατεία  ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της 4ης αξιολόγησης.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν ένα ακόμα κρίκο στην αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης που μας καταδικάζει σε μια ζωή με ανεργία, φτώχεια, μισθούς πείνας, δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απολύσεις εγκύων. Αυτό σημαίνει για μας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου η “δίκαιη ανάπτυξη” και η “μεταμνημονιακή Ελλάδα” που τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θυσιάζουν τις δικές μας ανάγκες για να αυγαταίνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων

 Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου, της απομόνωσης και της απογοήτευσης που μας κρατάει μακριά από την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Καμιά απόλυση εγκύου.
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα.
  • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Τα παιδιά έπαιξαν για τα παιδιά στον Παλαμά
Επόμενο άρθρο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Καρδίτσα