Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας:Γυναίκα και Υγεία


 Βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιδρομή , στην Υγεία . Κόβουν φάρμακα , ιατρικές εξετάσεις , αυξάνουν τα νοσήλια , τη στιγμή που λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία . Κλινικές του νοσοκομείου Καρδίτσας έχει αναγγελθεί ότι θα κλείσουν ουσιαστικά , με αποτέλεσμα την υποβάθμισή του .

Οι ανασφάλιστοι τι περίθαλψη θα έχουν ; 70 χιλιάδες αγρότες βρίσκονται με αθεώρητο βιβλιάριο , άρα και καμία περίθαλψη , γιατί δεν έχουν να πληρώσουν .

Τι θα απογίνουν οι γυναίκες που κλείνουν τα μικρομάγαζά τους και μένουν ανασφάλιστες ; Και είναι πολλές στην Καρδίτσα .

 Οι γυναίκες ‘έχουν πολύ σοβαρούς λόγους να απαιτούν ένα αποκλειστικά Δημόσιο , Ενιαίο και Καθολικό Σύστημα Υγείας με ενταγμένη μέσα σε αυτό την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , την πρόληψη , το Κέντρο Υγείας , τον οικογενειακό γιατρό και παιδίατρο .

Έχουν πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες υγείας οι οποίες προκύπτουν από τον βιολογικό ρόλο τους στην αναπαραγωγή και την ανισοτιμία τους στην κοινωνία . Ασθένειες και επαγγελματικά νοσήματα γυναικών , Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή , αμβλώσεις , ετήσιο τσεκ απ , εμβόλια για τον καρκίνο της μήτρας , ΑμεΑ και τόσα άλλα αναδεικνύουν την απαίτηση για Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας .

Σήμερα προστέθηκαν και άλλα δεδομένα που απαιτούν την άμεση και δυναμική παρέμβασή μας .

Ήδη άρχισε για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ η καταβολή των 5 ευρώ , που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν όταν έκαναν τις εξετάσεις τους στα νοσοκομεία του ιδρύματος . Έχει προηγηθεί ρύθμιση με την οποία εκχωρούνται οι καλύτερες υπηρεσίες των νοσοκομείων στις ασφαλιστικές εταιρείες αφού προηγηθούν οι συγχωνεύσεις . Τα νέα ζευγάρια ακριβοπληρώνουν σε ιδιωτικά μαιευτήρια , για τον ερχομό του νέου ανθρώπου εκεί που έχει παραδοθεί το φιλέτο της αναπαραγωγικής διαδικασίας .

Απαιτούμε την έμπρακτη αναγνώριση της μητρότητας από την πολιτεία , την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτό το χώρο .

Ούτε ώρα να μην πάει χαμένη . Η υγεία μας κινδυνεύει . Τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας , να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και της κοινωνικής συμμαχίας .

Μαζί με το ΠΑΜΕ , την ΠΑΣΥ , την ΠΑΣΕΒΕ , το ΜΑΣ , να παλέψουμε για να ανατραπεί η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας .

Να συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία – πικετοφορία την Τετάρτη 8:00 μμ στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Οριστικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης υποψήφιων διευθυντών σχολικών μονάδων Π.Ε Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επιστολή του προέδρου της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπανδρέου