Ειδήσεις

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Να μην μετακινηθεί το Εσπερινό σχολείο


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους – μαθητές του Εσπερινού σχολείου Καρδίτσας,που αγωνίζονται να παραμείνουν στο σχολείο και να συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων τους στο τωρινό κτίριο.Την θέση μας αυτή εκφράσαμε και στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και θα είμαστε παρούσες και στην συνάντηση που θα γίνει στο εργατικό κέντρο την Παρασκευή 3 Νοέμβρη.

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες, αφού ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων μαθητών είνα νέες γυναίκεςσκληρά εργαζόμενες,άνεργες, μητέρες οι περισσότερες, που αγωνίζονται να καλυτερεύσουν το μέλλον τους, μέσα από τεράστιες δυσκολίες.

Είναι γεγονός  ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι άσχετο με τις  πολιτικές που ακολουθούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την τωρινή φυσικά των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, πολιτικές που έρχονται κατευθείαν από την ΕΕ. Πολιτικές που αποδέχεται και εφαρμόζει η δημοτική αρχή της Καρδιτσας.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα αφορά όλες και όλους μας και πιστεύουμε ότι μόνο με συλλογικό αγώνα μπορεί να απαντηθεί.

Ταυτόχρονα με την απαράδεκτη μετακίνηση του εσπερινού σχολείου προωθείται από την δημοτική αρχή και η διατήρηση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες  της Καρδίτσας στα σημερινά επίπεδα.

Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις φοιτήτριες και σπουδάστριες, τις νέες κοπέλλες,  να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Νοέμβρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας στις 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Απαιτούμε:
Να παραμείνει το Εσπερινό σχολείο στο υπάρχον κτίριο. Καμία παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους εργαζόμενους – μαθητές. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν παιδεία για όλους. Αύξηση της χρηματοδότησης για κτιριακές υποδομές.

Να υπάρξει πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες και μείωση για τις λαϊκές οικογένειες.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται ο χορός των καταλήψεων στα σχολεία
Επόμενο άρθρο Περονόσπορος πλήττει τις καλλιέργειες με τομάτα θερμοκηπίου