Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Στο ίδιο έργο θεατές


Μόνο  αυτό το τίτλο δηλαδή «στο ίδιο έργο θεατές…» θα μπορούσε να βάλει κάποιος για να περιγράψει την κατάσταση που υπάρχει στις  δομές υγείας του νομού μας.

Έτσι παρά τις κινητοποιήσεις που έγιναν επανειλημμένα από τους φορείς του ταξικού κινήματος όπως το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, ο Σύλλογος Γυναικών  αλλά και κόμματα όπως η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ, οι επερωτήσεις στην βουλή, τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται.

Έτσι  ξανά κλειστή είναι από την Παρασκευή 23 Οκτώβρη και μέχρι το τέλος του Οκτώβρη η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας, λόγω έλλειψης γιατρών(έχουν μείνει η διευθύντρια και μια επικουρική), με αποτέλεσμα να σταματήσουν τις εφημερίες.

Το αποτέλεσμα είναι γονείς με μικρά παιδιά στο νομό μας, να ταλαιπωρούνται  και μάλιστα τέτοια εποχή που θερίζουν οι ιώσεις.

Το μεσημέρι της Παρασκευής τα παιδιά που νοσηλεύονταν και  ήταν στο τέλος της θεραπείας τους πήραν το δρόμο για το σπίτι, ενώ όσα έχριζαν περαιτέρω νοσηλείας στάλθηκαν στη Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Στο ΠΕΔΥ Καρδίτσας τα ιατρεία λειτουργούν χωρίς βασικές ειδικότητες γιατρών. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι ειδικότητες του παιδιάτρου, χειρούργου, γαστρεντερολόγου και οδοντιάτρου.

Ο γυναικολόγος είναι μόνο στα χαρτιά, αφού απουσιάζει πάνω από 2 μήνες με αναρρωτική άδεια και δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Αποτέλεσμα να  μην μπορεί να καλυφτούν βασικές εξετάσεις που έχουν ανάγκη οι γυναίκες και να αναγκάζονται να πληρώνουν σε ιδιώτες, όσες διαθέτουν κάποιο εισόδημα φυσικά. Οι άλλες …ψυχή βαθειά!

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο νομό μας και δεν γίνονται τυχαία ή εξαιτίας της κρίσης. Έχουν αιτίες και υπεύθυνους.

Η πολιτική υγείας και στη χώρα μας στις βασικές κατευθύνσεις της, διαμορφώνεται στην ΕΕ, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της, με την ευθύνη και τη συμμετοχή βέβαια των εκάστοτε κυβερνήσεων και των υπεύθυνων στους τομείς υγείας που ορίζονται τοπικά.

Οι λαϊκές οικογένειες της Καρδίτσας, που βιώνουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής θα πρέπει να αντιδράσουν μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση.

Να διεκδικήσουν μαζί με τους φορείς του ταξικού κινήματος:

  • Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας / Πρόνοιας που θα λειτουργεί αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση, που θα παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και όλες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Μαζικές προσλήψεις Παιδιάτρων στο νοσοκομείο Καρδίτσας ΤΩΡΑ!
  • Να λειτουργήσουν τα παιδιατρικά ιατρεία στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας.
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ Καρδίτσας ΤΩΡΑ!
  • Άμεση λύση στο πρόβλημα της απουσίας γυναικολόγου στο ΠΕΔΥ Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο ανδριάντας του Γ. Καραϊσκάκη και άλλα μνημεία στην Καρδίτσα χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα σίτισης και παροχής τροφίμων σε αστέγους και απόρους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας