Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας στο 10ο συνέδριο της ΟΓΕ


Με το σύνθημα «Γυναίκα ο ιμπεριαλισμός στοχεύει τη ζωή, κάνε την δύναμή σου ανατροπή», πραγματοποιείται στις 14-15-16 Νοέμβρη στην Αθήνα το 10ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ). Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας παραχώρησε συνέντευξη τύπου αν αναπτύσσοντας τις θέσεις των γυναικών για όλα τα θέματα και κυρίως στο δικαίωμα της εργασίας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε: «Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, νέα, συνταξιούχα, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, μετανάστρια. Στο συνέδριο μέσα από κεντρικές εισηγήσεις και παρεμβάσεις θα αναπτυχθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες. Θα καταδειχτούν οι συνέπειες από τις πολιτικές της ΕΕ που εφαρμόζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην χώρα μας: Η ανεργία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι απολύσεις, η κατάργηση της 5ετούς διαφοράς, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, παιδείας, πρόνοιας, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η νομιμοποίηση της πορνείας, η βαρβαρότητα των ΜΜΕ, η προώθηση της ναρκωκουλτούρας.

  Οι γυναίκες της ΟΓΕ από τους συλλόγους όλης της Ελλάδας, θα αποδείξουν με συγκεκριμένες θέσεις που θα καταληχθούν  στο συνέδριο, ότι οι γυναίκες μπορούν να τους σταματήσουν. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Να πουν όχι στις πολιτικές της ΕΕ, στο αυγάτισμα του πλούτου. Να πουν ναι στον οργανωμένο αγώνα, να μπουν δυναμικά στο μαχητικό γυναικείο κίνημα.

  Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας μπροστά στο 10Ο συνέδριο της ΟΓΕ (που είναι από τα ιδρυτικά μέλη της), πραγματοποίησε μια μαζική γενική συνέλευση και θα συμμετέχει με 14 αντιπροσώπους που εκλέχτηκαν από την πόλη και από τα παραρτήματα της Σέκλιζας και του Γραμματικού.

  Στην ίδια συνέλευση εκλέχτηκε και νέο ΔΣ του Συλλόγου. Η ανανέωση του ΔΣ και η εκλογή νέων γυναικών, ήταν μία σημαντική απόφαση. Τα προβλήματα τους είναι όχι μόνο μεγάλα αλλά κυριολεκτικά σαρώνουν τις ζωές τους. Σ’ ένα νομό όπως της Καρδίτσας, που έχει οδηγηθεί στην φτώχεια και την εγκατάλειψη οι γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου και περισσότερο οι νέες κοπέλες, βιώνουν με πιο έντονο τρόπο τα αποτελέσματα των αναδιαρθρώσεων κύρια στον αγροτικό τομέα. Πλήττονται κυριολεκτικά με καταστροφικό τρόπο. Επιτακτική είναι η ανάγκη να στραφεί η δουλειά του συλλόγου στην κατανόηση ότι μόνο με ένα μεγάλο, μαχητικό κίνημα, που θα ενώνει τις δυνάμεις του με όλα τα άλλα κινήματα μπορούν να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές προς όφελός τους. Και σ’ αυτήν την προοπτική η σύνθεση του νέου ΔΣ βοηθάει αποτελεσματικά.

  Το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθεί η προσυνεδριακή δουλειά του συλλόγου. Στόχος είναι να φτάσει το μήνυμα του συνεδρίου σε όλες τις Καρδιτσιώτισσες όπου κι αν κατοικούν στην πόλη ή στην ύπαιθρο. Να γνωρίσουν τον Σύλλογο, την ΟΓΕ, να γίνουν μέλη. Όλες μαζί να δυναμώσουν το ΟΧΙ για να βγουν με τον αγώνα τους παράνομες και καταχρηστικές τις αντιλαϊκές πολιτικές τους!!!                                                

Προηγούμενο άρθρο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενθαρρυντικά αποτελέσματα