Ειδήσεις

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Όλες στον αγώνα


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καλεί όλες τις γυναίκες τις μισθωτές, τις αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες γυναίκες και τις συνταξιούχους να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 μμ στην κεντρική πλατεία,ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Απευθυνόμαστε σε εσένα γυναίκα της Καρδίτσας:

  • που είσαι μισθωτή ή άνεργη και προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα κάθε μήνα με τα ψίχουλα του κατώτατου ή  “υποκατώτατου” μισθού ή της μερικής απασχόλησης
  • που είσαι αυταπασχολούμενη και ζεις καθημερινά με το βραχνά της επιβίωσης  έχοντας τους υπέρογκους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να σε πνίγουν
  • που είσαι συνταξιούχος και η πετσοκομμένη σύνταξή σου δε φτάνει ούτε για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες υγείας και πρόνοιας που είσαι αναγκασμένη να τις ακριβοπληρώνεις.
  • που είσαι νέα μητέρα και δυσκολεύεσαι να καλύψεις ακόμα και τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών σου

Αυτοί που συνέτριψαν μισθούς και δικαιώματα, που εξαπολύουν τη μία φοροεπιδρομή μετά την άλλη, που μας αφήνουν βορά στις ορέξεις των τραπεζών είναι η αιτία που δεν μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε δημιουργήσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι τραπεζίτες σφίγγουν τη θηλιά του χρέους στο λαιμό των οικογενειών μας. Θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα μας, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, να μας πετάξουν στο δρόμο.

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, μαζί με σωματεία εργαζομένων, αυταπασχολουμένων θα είμαστε το στήριγμα για να μη χάσει καμία λαϊκή οικογένεια το σπίτι της.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τους αυταπασχολούμενους και  απαιτούμε :

  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

  • Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας για χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Καμία κατάσχεση μισθού ή σύνταξης από τραπεζικό λογαριασμό.

Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις ανάγκες κάθε αυταπασχολούμενου και αυταπασχολούμενης

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου τροφοδοτήθηκε με συμπιεσμένο φυσικό αέριο
Επόμενο άρθρο Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Μητροπολίτη Θεσ/δος