Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας : Ανακοίνωση για την απεργία της 5ης Απριλίου


Όλο το προηγούμενο διάστημα παρακολουθούσαμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για κατάργηση της Κυριακής αργίας, γεγονός που θα οδηγούσε αυτόματα στην περεταίρω ελαστικοποίηση των ήδη ελαστικών σχέσεων εργασίας και στο κλείσιμο των μικρομάγαζων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η ίδια ακριβώς πολιτική ακολουθείται και στον τομέα αυτό από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς όχι μόνο δεν πήραν θέση υπέρ της κατάργησης αυτού του καθαρά αντιλαϊκού μέτρου αλλά «ρίχνοντας το μπαλάκι» στις περιφέρειες επιτρέπουν και στηρίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο, γεγονός που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για την ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Σε μια περίοδο που οι μισθοί έχουν ελαχιστοποιηθεί στο μισό, που οι αγρότες πεινάνε και οδηγούνται έξω από την παραγωγή, που η ανελέητη φορολογία του λαού συνεχίζεται, που οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται στο έλεος των χρεών τους με το περίφημο μέτρο των 100 δόσεων να διευκολύνει ουσιαστικά μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, που η υγεία και η παιδεία ιδιωτικοποιούνται, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αφελής όποιος θεωρεί ότι, ενώ ο κόσμος δεν έχει χρήματα, θα πάει ειδικά την Κυριακή ή οποιαδήποτε Κυριακή να ψωνίσει. Απαιτούμε να κατοχυρωθούν νομικά όλες οι Κυριακές του χρόνου ως «Κυριακή αργία».

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και παίρνουμε μαζικά μέρος στην απεργία στις 5 Απρίλη, που έχει προκηρυχθεί από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Λήγουν οι δράσεις «Επισκέπτομαι την Πόλη μου»
Επόμενο άρθρο Το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ξεκίνησε τη λειτουργία του