Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας :Κάλεσμα στο συλλαλητήριο των αγροτών


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, καλεί τις γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου να συμμετέχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση την φτωχής αγροτιάς του νομού μας στις 5 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο).

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, καθώς τα προβλήματα τους αφορούν κάθε γυναίκα του αγροτικού νοικοκυριού, είτε η ίδια είναι αγρότισσα είτε όχι, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, που έχει ανάγκη από φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.

Οι γυναίκες του Συλλόγου μέσα από τη Κοινωνική Συμμαχία, αντιπαλεύουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οξύνει  τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους είναι μάχη για επιβίωση, αφού τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, θα οδηγήσουν στην αρπαγή της γης για ένα κομμάτι ψωμί των ξεκληρισμένων αγροτών μας, από την άγρια φορολόγηση, την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις κατά 50% ως το 2019, τα χαράτσια, το υπέρογκο κόστος παραγωγής που συνοδεύεται από εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα.

Καλούμε τις γυναίκες ιδιαίτερα της υπαίθρου της περιοχής μας, σε ανυποχώρητη πάλη, σε οργάνωση και κοινή δράση ώστε με τη μαχητικότητα και τη μαζικότητα της συμμετοχής τους  στους νέους αγώνες που έρχονται, να βάλουν φρένο στις πολιτικές που τις ξεκληρίζουν και να τις ανατρέψουν.

Τις καλούμε να σηκώσουν το ανάστημά τους, να σπάσουν τις αλυσίδες του φόβου και της μοιρολατρίας.

Να μπουν στον αγώνα δίπλα στον αγρότη άντρα, αδερφό, πατέρα, γιο τους, ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου τους, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα μονοπώλια.

Με την οργανωμένη πάλη και τη δική τους συμμετοχή σε αυτή, με αποφασιστικότητα, επιμονή και πίστη στη δύναμη του αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν και να ανατρέψουμε όσα σχεδιάζουν.

Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ισότιμα άντρες και γυναίκες του μόχθου, θα κάνουμε κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε.

Καμιά μόνη της. Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

ΟΛΕΣ ΤΗΝ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ).

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρίψη εμβολίων δολωμάτων από αέρος για τον εμβολιασμό των αλεπούδων
Επόμενο άρθρο Ευχαριστήριο της ΕΔΔΕ Θεσσαλίας