Ειδήσεις

Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας : Συμμετέχουμε στην πορεία ειρήνης


Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας θα πορευτεί μαζί με τους  αγωνιστές της ειρήνης την Πέμπτη  στις 12 Μάη 2016 στη  Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας. Η εκκίνηση θα γίνει στις  7 μμ  από το μνημείο στο ανάχωμα, πίσω από το νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η μετάβαση στη θέση εκκίνησης της πορείας μπορεί να γίνει με το αστικό λεωφορείο της γραμμής προς Άγιο Γεώργιο, ώρα 6.15 από την αφετηρία στην «Πέτρινη τράπεζα».

Ο φασισμός και ο πόλεμος γεννήθηκαν από τα σπλάχνα της εκμεταλλευτικής κοινωνίας του κεφαλαίου. Όσο θα υπάρχουν τέτοιες κοινωνίες δεν πρόκειται να εκλείψουν. Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πρωτοστατήσει στους σύγχρονους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Μάλι, της Συρίας. Όμως οι λαοί, παρά τις προσπάθειες των καταπιεστών τους, δεν πρόκειται να ξεχάσουν! Και θα αγωνιστούν, ο κάθε λαός πρώτα απ’ όλα για τη χώρα του, για να εξαφανίσουν την ύπαρξη κάθε οικονομικού συμφέροντος και κάθε εξουσίας που τους βλάπτει, παίρνοντας την τύχη τους στα χέρια τους και αλλάζοντας τα πάντα για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.

Σήμερα, καλούμε κάθε γυναίκα από λαϊκή οικογένεια, της Καρδίτσας κάθε μάνα που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της, να μάθει και να μεταδώσει την αλήθεια για τις αιτίες των πολέμων και της προσφυγιάς.

Γιατί και σήμερα χύνεται δηλητήριο και μας καλούν να δούμε ως εχθρό το συνάδελφό μας, τον πρόσφυγα, τον μετανάστη και να κάνουμε φίλο τον πραγματικό εχθρό μας: αυτόν που μας απολύει ή μας αφήνει απλήρωτους μισθούς, που μας θέλει να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ για ένα ξεροκόμματο. Αυτόν που βάζει τη σφραγίδα για να χύνεται αίμα γυναικών και παιδιών στη Συρία, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία, σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και αλλού. Αυτόν που ευθύνεται για την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Καλούμε τις γυναίκες να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σ’ όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που ματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Εμείς οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών της Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ)  σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές που βομβαρδίζουν τα πάντα στη ζωή μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για το ποδήλατο στο Σ.Δ.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πραγματοποίηση Hμερίδας Ειδικής Αγωγής στην Καρδίτσα