Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας – 11ο Συνέδριο ΟΓΕ


Το 11ο συνέδριο της ΟΓΕ προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβρη. Οι στόχοι του και οι προϋποθέσεις για την ουσιαστική επιτυχία του απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΓΕ.

Το συνέδριο θα καθορίσει με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις του την πορεία της ΟΓΕ για την επόμενη τετραετία. Μάλιστα, η εκτίμηση της ΟΓΕ για τα επόμενα αυτά χρόνια, είναι ότι πρόκειται για μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για το λαό. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές οξύνονται. Μια σειρά από αντιλαϊκά ενδεχόμενα είναι πιθανά, από το να βρεθεί η Ελλάδα σε κατάσταση άναρχης χρεοκοπίας, μέχρι το να ξεσπάσει ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή. Είναι πάντως βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα, η επίθεση που δέχονται οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων θα ενταθεί και στο στόχαστρό της θα βρεθεί κάθε πλευρά της ζωής τους.

Ο κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλει ώστε η ΟΓΕ να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην ευθύνη που της αναλογεί ως κομμάτι του λαϊκού κινήματος, να παίξει το ρόλο που έχει ως ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Να δώσει, δηλαδή, ώθηση με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις του, ώστε η ΟΓΕ να γίνει πιο αποτελεσματική στην παρέμβασή της πλατιά στις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες και τις φτωχές αγρότισσες, στις νέες γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα. Να τις απεγκλωβίζει από τη λογική του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής διαχείρισης, να τις εντάσσει στο κίνημα σε αντιμονοπωλιακή και αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, να μαζικοποιούνται οι σύλλογοι και οι ομάδες της. Αυτό είναι το καθήκον που έχει επωμιστεί η ΟΓΕ, σε αυτό πρέπει να ανταποκριθεί, προκειμένου να ενδυναμώνεται με τη συμμετοχή των γυναικών η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα, να ενισχύεται η πάλη με στόχο ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.

Τόσο ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας όσο και ο Σύλλογος Γυναικών Σέκλιζας, ενεργά μέλη της ΟΓΕ, μέσα από τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν, καλούνται να εμπεδώσουν την αναγκαιότητα και την αξία που έχει η αυτοτελής τους δράση ανάμεσα στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

Με αφορμή την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας συμμετείχαμε σήμερα Τρίτη 10 Ιούλη στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΕΟΠΥΥ, από Σωματεία και Φορείς του Νομού.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πολιτιστικό Καλοκαίρι Σμόκοβο 2012
Επόμενο άρθρο Μουσική βραδιά στο παυσίλυπο με το μουσικό σχήμα «Απόηχος»