Σύλλογος γυναικών Σοφάδων: Ομιλία με θέμα «σωστή διατροφή»


 

 

Ενημερωτική ομιλία με θέμα την σωστή διατροφή πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα ο Σύλλογος Γυναικών Σοφάδων στο στέκι του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα η διαιτολόγος κα Βούνου Γεωργία μίλησε για τις βασικές αρχές της διατροφής αλλά και για τις πιθανές επιπτώσεις μιας μακροχρόνιας εξαντλητικής δίαιτας στον ανθρώπινο οργανισμό. Τόνισε ιδιαίτερα στις φίλες του Συλλόγου ότι πρέπει να στοχεύουν σε μια φυσιολογική και αργή απώλεια βάρους , χωρίς να επιδιώκουν γρήγορα αποτελέσματα και να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Η μείωση στην ζάχαρη και στο αλάτι, η αύξηση της φυσικής κατάστασης, ο περιορισμός στο αλκοόλ, η καλή μάσηση των τροφών και  τα μικρά και συχνά γεύματα είναι κάποιοι από τους βασικούς κανόνες διατροφής που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και προσφέρουν ευεξία.

Η συμμετοχή των κόσμου ήταν μεγάλη και η συγκέντρωση είχε απόλυτη επιτυχία. Τέθηκαν αρκετά θέματα πάνω στη σωστή διατροφή και λύθηκαν πολλές απορίες των συμμετεχόντων. Στο τέλος της ομιλίας διανεμήθηκαν φυλλάδια με πολύτιμες οδηγίες για τη σωστή διατροφή και για τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας δίαιτας.  

Προηγούμενο άρθρο Συνταξιοδοτήθηκε ο Δασάρχης Μουζακίου κ. Μπαλάσκας
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η επιμορφωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «eTwinninig» - στο 3ο γυμνάσιο Καρδίτσας