Σύλλογος γυναικών Σοφάδων: “Σήμερα το πρόβλημα αγγίζει τα σχολεία μας, αύριο θα αγγίξει και τα σπίτια μας”


Ζούμε σε μια εποχή που όλες οι οικογένειες αντιμετωπίζουν, λιγότερο ή περισσότερο, μεγάλες δυσκολίες. Μέσα σ’ αυτές τις δυσκολίες προσπαθούμε εμείς οι γυναίκες:

ü      να κρατήσουμε όρθιες τις οικογένειές μας απέναντι στις αμέτρητες απαιτήσεις και προβλήματα που καθημερινά γιγαντώνονται μπροστά μας,

ü      να στηρίξουμε τα σπίτια μας με κάθε τρόπο απέναντι στις χίλιες δυο προκλήσεις και παγίδες που παραμονεύουν κάθε ώρα,

ü      να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να πορευτούν με αξιοπρέπεια αλλά και δυναμικά απέναντι σε κάθε κοινωνική αδικία, απέναντι στις ανεπαρκείς υπηρεσίες του κράτους.

Μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα, βλέπουμε τη ζωή μας να γίνεται χειρότερη σε κάθε τομέα. Είδαμε σχολεία να κλείνουν, τα παιδιά μας να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά για να φτάσουν στο σχολείο, βιβλία να μην υπάρχουν. Κι εκεί που το Υπουργείο τα είχε όλα «τακτοποιήσει και νοικοκυρέψει» αποφάσισε ξαφνικά και απροειδοποίητα να λύσει και το πρόβλημα των τσιγγάνων μαθητών που φοιτούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων.

Ένα πρόβλημα που στην περιοχή μας χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται. Ένα πρόβλημα που στους Σοφάδες η ίδια η Πολιτεία το δημιούργησε σε βάρος όλων μας. Αυτό το πρόβλημα που κοντεύει να μας πνίξει αποφάσισαν ορισμένοι, για χάρη ενός προγράμματος, να το αντιμετωπίσουν με διαταγές και φιρμάνια χωρίς να λάβουν υπόψη τους τίποτα.

Ούτε τις γνώμες μας, ούτε το μέγεθος των πληθυσμών, ούτε κανέναν άλλον παράγοντα που για τους Σοφάδες θα σημάνει το τέλος στην περίπτωση που εφαρμοστεί η διασπορά των μαθητών έτσι όπως πάει να υλοποιηθεί.

Κατάφερε πάντως για πρώτη φορά αυτή η απόφαση να βγάλει τους συνδημότες μας σύσσωμους στο δρόμο. Γιατί όλοι εμείς που ζούμε εδώ ξέρουμε πολύ καλά πως αν περάσει αυτή η απόφαση τότε πολύ σύντομα θα ενταθεί πολλαπλάσια η τάση φυγής απ’ τον τόπο μας. Γιατί νιώθουμε ότι σήμερα, μπορεί το πρόβλημα να αγγίζει τα σχολεία μας, αύριο όμως θα αγγίξει τα σπίτια μας.

Γι αυτό το λόγο όλοι μαζί καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες, πρόχειρες και αυταρχικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Συμπαραστεκόμαστε και συντασσόμαστε στον αγώνα που κάνουν οι γονείς των εφτά δημοτικών σχολείων του δήμου μας που επί τόσες ημέρες τώρα παραμένουν κλειστά.

Να πάρουν πίσω την απόφαση, τώρα.

Προηγούμενο άρθρο Πετύχαμε τη χωροταξική τους παραμονή - Με 20 ψήφους υπέρ και 11 κατά, τα ΤΕΙ της Καρδίτσας παραμένουν ως έχουν
Επόμενο άρθρο Από 8-12 Φεβρουαρίου στην Καρδίτσα 2.500 χορωδοι-3.500 επισκέπτες στην 4η πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών