Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων Κ.Υ. : Όλοι στον αγώνα


Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταθέτοντας το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο στη  Βουλή. Αποδεικνύει έτσι  ότι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικώνομίλων είναι η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η επίθεση στα δικαιώματα τους.

Οι αρνητικές για το λαό προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι:

1} Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, δλδ τα προαπαιτούμενα του  3ου μνημονίου

2}Την εγκατάσταση,συντήρηση καιλειτουργία του εξοπλισμού των δημοσίωνμονάδωνυγείας από τον ιδιωτικότομέα

3}Τη διάθεση τμημάτων και κλινικών των δημοσίων νοσοκομείων, υποδομες και προσωπικό μαζί, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Ειδικα για το Νοσοκομειο και τα Κεντρα υγειας του νομού μας, συνεχίζουν οι τεράστιες ελλείψεις, σε ιατρικό προσωπικό με αποκορύφωμα τις ελλείψεις παθολόγων, γενικών γιατρών, καρδιολόγων, ορθοπεδικών, νευρολόγων, ενδοκρινολόγων, ΩΡΛ, παιδιάτρων, γυναικολόγων κ άλλων βασικών ειδικοτήτων.

Ειδικά στο Κ.Υ. Καρδιτσας,  εκτός από μετακινήσεις γιατρών για κάλυψη εφημεριών στο νοσοκομείο της πόλης, ξεκίνησε η μετακίνηση ιατρών για την κάλυψη εφημεριών και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.Επίκειται η συνταξιοδότηση 2 γιατρών {παθολόγου κ οφθαλμιάτρου} και τελειώνει η σύμβαση του επικουρικούκαρδιολόγου.Με την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων{γενικού ιατρού, ορθοπεδικού, γυναικολόγου, ΩΡΛ, ενδοκρινολόγου, παιδιάτρου, νευρολόγου, παθολογο, γενικού γιατρού} η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο. Το αποτέλεσμα θα είναι να υπολειτουργεί το Κ.Υ. το οποίο

είναι ήδη απαξιωμένο κ υποβαθμισμένο  κ με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό κ λοιπό προσωπικό{διοικητικό, καθαριότητας, φύλαξης}.Οι μετακινήσεις των γιατρών κ οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις  θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του καθώς αποδομούνται  τμήματα που προσφέρουν απαραίτητες υπηρεσίες   για τους ασθενείς και τις οικογένειές μας.Ζητάμε πλήρη στελέχωση του  πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμόκ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις σημερινές λαϊκές ανάγκες και τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της υγείας, με αυξημένη και πλήρη οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση πρόσληψη  όλων των ιατρικών ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική  απασχόληση.

Άμεση πρόσληψη λοιπού προσωπικού{διοικητικό, καθαριότητα, φύλαξη κ.α.}

Κατάργηση των επικουρικών σχέσεων εργασίας.

Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων  οι οποίοι καλύπτουν πάγιες κ διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία κ τα  Κέντρα  Υγείας.

Ολοι στις συγκεντρωσεις την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

 

Προηγούμενο άρθρο Με σύμμαχο την Π.Ε. η πρόταση διοργάνωσης του 3ου Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Χορού ΑμεΑ
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τον Αχελώο