Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Καρδίτσας: Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ


Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, ο Ελληνικός λαός καλείτε να πει για μια ακόμη φορά  ένα μεγάλο «ΟΧΙ» σε κάθε νέα συμφωνία-μνημόνιο που θα εντείνει και θα παρατείνει την εξαθλίωση, τη φτώχια και την καταδυνάστευση των Ελλήνων.

Καλείτε να πει ΟΧΙ γιατί είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και τη λαϊκή του κυριαρχία.

Καλείτε να πει ΟΧΙ, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πει ΝΑΙ στη ΖΩΗ. ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, της Αλληλεγγύης και της Ειρήνης.

Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και οι αξίες σύμφωνα με τις οποίες οικοδομήθηκε η Ευρώπη κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα και να καταλύσουν τη Δημοκρατία.

Οι θεσμοί (τρόικα) βάζουν για μια ακόμη φορά στο στόχο μία χώρα και έναν ολόκληρο λαό γιατί φοβούνται την ετυμηγορία του που θα υπερβαίνει κόμματα και κομματικές γραμμές γιατί πλέον γνωρίζει. Γνωρίζει πως τα μνημόνια είτε των 8 είτε των 9, 10, 11 δις ευρώ θα είναι μία ακόμη θηλιά στο λαιμό του!!!

Οι πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόστηκαν έως σήμερα, άφησαν πίσω τους 1.500.000 ανέργους, χιλιάδες «λουκέτα» επιχειρήσεων, χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας που έμειναν χωρίς δουλειά, φαγητό, στέγη και μέλλον, τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ισοπέδωσαν το σύστημα υγείας και ασφάλισης κ.α. Αυτές ζητούν να συνεχίσουμε. Αυτές θα απαιτήσουμε να σταματήσουν.

Η χώρα κινδυνεύει αν δεν ψηφίσει “Ναι”. Ποιός το λέει αυτό; Το λέει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που εφάρμοζαν λιτότητα, μνημόνια, μισθούς πείνας αλλά δεν παρέλειψαν να χρηματοδοτήσουν τράπεζες και όλη την ελίτ. Το λένε ακόμη οι παραπόταμοι της διαπλοκής που πηγάζουν από τα κανάλια και ξεχύνονται να πνίξουν ότι δεν είναι του γούστου τους. Το λένε τα ίδια τα κανάλια με άγχος, τρόμο και πανικό. Ανησυχούν για τα κλειστά ΑΤΜ, αυτοί που έκλεισαν σπίτια και τις ψυχές των ανθρώπων.

Το “Όχι” είναι η καταστροφή αναφωνεί και ο Σόιμπλε με αυτό το ύφος αηδίας που έχει όποτε αναφέρεται σε οτιδήποτε ελληνικό.

Το σύστημα όλο της διαπλοκής, διασυνδεδεμένο με τα κανάλια των διεφθαρμένων είναι σε παράκρουση.
Η διαπλοκή καταλαβαίνει πως είναι σε κίνδυνο, πως παίζει το τελευταίο της χαρτί και δεν κρύβεται. Αν χάσει τώρα τα χάνει όλα.

Όχι τη χρηματοδότηση που επικαλείται, ούτε το ευρωπαϊκό της πνεύμα, χάνει τη δυνατότητα να κοροϊδεύει και να εξουσιάζει, να ξεζουμίζει τους είλωτες και να κοροϊδεύει τους δούλους.

Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι εκφραστές της ολιγαρχίας  πως το «Όχι» δεν διώχνει την Ελλάδα από την Ευρώπη αλλά δρομολογεί νέες καταστάσεις.    

        Αν μπορούσαν να διώξουν την Ελλάδα χωρίς ζημιά θα το είχαν κάνει.

        Δεν σπαταλούν χιλιάδες ώρες συσκέψεων, άγχους και διαπραγματεύσεων από φιλευσπλαχνία αυτοί που δεν δίστασαν να κόψουν τη σύνταξη γερόντων.

Έφτασε λοιπόν η ώρα την Κυριακή 5 Ιουλίου να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Απαιτούμε διαγραφή του παράνομου χρέους, άμεση κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών Νόμων, απαιτούμε το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Δεν θέλουμε άλλα μέτρα, δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε άλλα μέτρα.

      Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο πολιτικές που τον έχουν λυγίσει, τον έχουν εξαθλιώσει, τον έχουν εξοντώσει, τον έχουν ταπεινώσει.

      Ο Ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ, γιατί η επικράτηση του ΝΑΙ θα σημάνει την επόμενη ημέρα την συνέχιση και επιβολή των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θα έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα και μάλιστα χωρίς πισωγύρισμα.

      Το «Όχι» δεν είναι κίνδυνος για την Ευρώπη αλλά για τη διαπλοκή και τη λιτότητα.

       Ο άνθρωπος πρέπει να περπατά με το κεφάλι ψηλά, κόντρα στον ήλιο, μέχρι ο ήλιος να του κάψει το μέτωπο, σφραγίζοντάς το με τη σφραγίδα της τιμής. Όποιος περπατά με σκυμμένο κεφάλι έχασε την τιμή. (Ernesto CheGuevara)

 

 

                          ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

 

         ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

         Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  

Προηγούμενο άρθρο Πρώτη εκλογική διαδικασία για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων
Επόμενο άρθρο Ευρωπαϊστής ή Σταλινιστής ;