Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Συνεχίζουμε τον αγώνα


Στη φετινή πρωτομαγιά τιμάμε όλους όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το αίμα των εργατών που χύθηκε στο Σικάγο το 1886 υπενθυμίζει το καθήκον μας σήμερα, πως τίποτε δεν χαρίζεται: όποιο δικαίωμα και ελευθερία έχει κερδίσει η τάξη μας έχει κερδηθεί με θυσίες και συγκρούσεις, με οργανωμένους αγώνες.

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για τους νέους αγώνες που θα απαιτηθούν για να υπερασπιστούμε τα βασικά μας δικαιώματα, για να αντισταθούμε στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Για να μη γίνουν τα «έκτακτα μέτρα» του σήμερα, η κανονικότητα του αύριο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, από την πρώτη γραμμή, για  μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Παράλληλα στεκόμαστε δίπλα, αλληλέγγυοι  σε όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία με αιτία τις ελλείψεις στην Υγεία από τις εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι δομές δημόσιας υγείας, καταρρακωμένες διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, κλήθηκαν να την αντιμετωπίσουν. Οι εργαζόμενοι χρεώνονται την «ατομική» ευθύνη της προστασίας τους, ενώ αποκρύπτεται η τεράστια κρατική ευθύνη για την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Συμμετέχουμε με εκπρόσωπο του Δ.Σ. στην συμβολική εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 1η Μάη στις 10:00 το πρωί στην πλατεία δικαστηρίων στην Καρδίτσα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας όπως προτείνει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας .

Έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτιά μας Δεν κλείνουμε το στόμα μας!!!

Προηγούμενο άρθρο Αλ. Κολοκύθα: Πολλές υποσχέσεις, πολλές φωτογραφίες, αποτέλεσμα μηδέν
Επόμενο άρθρο Φ. Αλεξάκος: Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης