Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Όλοι στην απεργία


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη Γενική Απεργία της 30ης Μαϊου 2018. Αυτή η απεργία έχει ήδη, αποκτήσει Πανδημοσιουπαλληλικά-Πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούμε:

  1.  Αυξήσεις στους μισθούς μας, έτσι ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Υπολογισμό της διετίας 16-17, για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.
  3. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Λέμε όχι στη φοροληστεία. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.
  4. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  5. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4369/2016) για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
  6. Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κλπ.
  7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρόνοιας, του Ρεύματος, του Νερού και των Μεταφορών. Επανάκτηση από το δημόσιο, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και των τραπεζών.
  8. Όχι στους πλειστηριασμούς και την εκποίηση της εργατικής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους – τραπεζίτη.
  9. Κατάργηση των μνημονίων και της επιτροπείας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
  10. Διαγραφή του χρέους.
  11. Ένταση του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας.
  12. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς
Προηγούμενο άρθρο 31ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Κλειστά τα εμπορικά του Αγίου Πνεύματος