Ειδήσεις

Σύλλογος Εργοληπτών: Ανταπάντηση στον κ. δήμαρχο Μουζακίου


Κύριε Δήμαρχε, στην επιστολή – καταγγελία μας που δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ την Κυριακή 18-10-2020 παραθέσαμε έξι (6) επιχειρήματα για την, λανθασμένη κατά την άποψή μας, διαδικασία απευθείας ανάθεσης δύο έργων συνολικού ύψους 2,4 εκατ. ευρώ στον Δήμο σας.

Μας απαντήσατε, πλην όμως δεν απαντήσατε σε κανένα επιχείρημά μας. Ούτε αν οι στέγες   των σχολείων είχαν ανάγκη επισκευής, ούτε αν οι εντός νομού εργοληπτικές επιχειρήσεις έχουν ή δεν έχουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα (σύμφωνα με τον νόμο που εσείς επικαλείσθε) αυτά που κατά την επιλογή σας έχουν οι ξένες , ούτε αν το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό είναι σωστό να παραμείνει στον καταστραφέντα νομό μας, ούτε αν 6,7,8 εργολάβοι μπορούν  να κατασκευάσουν πολύ γρηγορότερα τα κατεπείγοντα έργα από τους δύο, ούτε για την καθυστέρηση που θα επιφέρει λόγω μεγάλου προϋπολογισμού η απαιτούμενη από τον νόμο προέγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ούτε αν μέσα στον χειμώνα και με τα παιδιά να κάνουν μάθημα μπορούν να αντικατασταθούν στέγες, ούτε αν είναι συνηθισμένη διαδικασία εγκρίσεις αναθέσεων έργων ύψους 2,4 εκατ. ευρώ να αποφασίζονται χωρίς συζήτηση, δια περιφοράς.

Περιοριστήκατε κ. Δήμαρχε να  αναφερθείτε στην καθυστέρηση κατασκευής από μας των έργων του Δήμου σας και στις παρατάσεις που ζητάμε. Μα τις παρατάσεις το Δημοτικό σας Συμβούλιο τις εγκρίνει , μετά από σχετική εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας. Αν δεν είναι σύννομες, για την τυχόν έγκρισή τους εσείς είστε υπόλογος έναντι του νόμου, όχι εμείς. Μήπως όμως οι παρατάσεις δίνονται γιατί οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή εργασιών; Μήπως γιατί οι μελέτες δεν είναι πλήρεις; Μήπως γιατί δεν είχατε (ως κατά νόμο οφείλατε να έχετε) εξασφαλισμένες εκ των προτέρων τις πιστώσεις για την χρηματοδότηση των έργων;

Εμείς κ. Δήμαρχε δεν σας ζητήσαμε να μας αναθέσετε απευθείας έργα. Σας ζητήσαμε να μας δώσετε την δυνατότητα να μετάσχουμε στην διαπραγμάτευση  για την ανάληψη των δύο αυτών έργων, όπως προβλέπει ο νόμος που και εσείς επικαλείσθε .

Μιλήσατε για εκβιασμούς, για μειωμένη τεχνική μας ικανότητα, για αδυναμία μας έγκαιρης εκτέλεσης ενός έργου, για ποιοτικά υποβαθμισμένη εργασίας μας. Δεν αποδομήσατε, όπως  προαναφέραμε, τα επιχειρήματά μας. Προσπαθήσατε να αποδομήσετε, να ‘‘δολοφονήσετε’’ τον χαρακτήρα μας. Είναι συνηθισμένη τακτική όσων στερούνται επιχειρημάτων.

Κύριε Δήμαρχε, για μας ο δημόσιος διάλογος τελείωσε εδώ. Από δω και πέρα ενεργείστε όπως νομίζετε καλύτερα για την προάσπιση των συμφερόντων σας. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των μελών μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ακολουθία του Εσπερινού επί τη συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης Βασιλίσσης
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Ανησυχίες βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας