Ειδήσεις

Σύσκεψη για μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού στο Δήμο Μουζακίου


Στο πλαίσιο της επίσημης ανακοίνωσης από τον ΕΟΔΥ σχετικά και με δύο κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στο Δήμο Μουζακίου, την Παρασκευή το πρωί ο Δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης και μέλη της Επιτροπής για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (covid-19), Αθανάσιος Καρύδας και Νίκος Ζαρνακούπης πραγματοποίησαν συνάντηση με τους γιατρούς Ευμορφία Παγκάκη, Εντατικολόγο ΜΕΘ Γενικού νοσοκομείου Τρικάλων, Αικατερίνη Βασίλογλου, ιδιώτη ιατρό Μουζακίου, Βασίλειο Γκιζλή, Γενικό  ιατρό κέντρο υγείας Μουζακίου και Περιφερειακό Συντονιστή ΤΟΠΦΥ Καρδίτσας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Νίκος Πούπης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η Μαρία Καραμπέκου,  Πρόεδρος του ΔΣ και η Κωνσταντίνα Παλάντζα, Διοικητής του Α.Τ Μουζακίου.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν όλα τα σχετικά δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα στο Δήμο Μουζακίου και αφορά στα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα  τα οποία έχουν απομονωθεί. Από την ιχνηλάτηση που διενεργείται, δεν έχει προκύψει έως σήμερα κανένα άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Από τον ΕΟΔΥ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και στους νοσούντες, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα καθώς και στο οικογενειακό και εργασιακό τους περιβάλλον. Επιπλέον προτάθηκε και συμφωνήθηκε για προληπτικούς λόγους γενική απολύμανση των Δημοτικών κτηρίων και της πόλης του Μουζακίου. Κλείνοντας, ακολούθησε η σύσταση των γιατρών για αυστηρή τήρηση των μέτρων, που διασφαλίζουν την ατομική και δημόσια υγεία όλων και η  τοποθέτηση του Δημάρχου και συντονιστή της επιτροπής, ότι είναι αναγκαίο να πάψει η παραπληροφόρηση και η διασπορά ψευδών ειδήσεων που μόνο πανικό και σύγχυση προκαλούν στους Δημότες. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Οι οδηγίες των γιατρών είναι ναι μεν σαφείς και καθησυχαστικές, δεν μας επιτρέπουν ωστόσο να επαναπαυόμαστε. Απαιτείται συλλογική δράση και ατομική ευθύνη”

Προηγούμενο άρθρο Έξι κρούσματα κορωνοϊού δίνει για την Καρδίτσα ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθρο Welche handy casino zahlen eigentlich ihre Gewinne aus?