Σύσκεψη για τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη Δυτική Θεσσαλία


Σύσκεψη με αντικείμενο τα σιδηροδρομικά δρομολόγια της Δυτικής Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/1 στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπό την προεδρία του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλου και τη συμμετοχή φορέων της περιοχής μας.

Το Δήμο Καρδίτσας εκπροσώπησε στη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος κ. Νικ. Καραγιάννης, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης ο αντιπρόεδρος της

 ΓΑΙΟΣΕ κ. Χρ. Καρέτσος, ο Δ/ντης του Πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αντιπροσωπείες των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Ν. Καρδίτσας  και Τρικάλων με επικεφαλής τους Προέδρου τους  κ. Κ. Αντωνίου και Γ. Κρανιά αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζηλιασκόπουλος ενημέρωσε τους φορείς της Δυτικής Θεσσαλίας για την πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει σε κατάργηση των απευθείας δρομολογίων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας με παράλληλη πύκνωση των ανταποκρίσεων στο σταθμό Παλαιοφαρσάλου.  Εξετάζεται μάλιστα η προοπτική μεταφοράς συρμού στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Φλώρινα.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος αιτιολόγησε τη θέση του, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του η επιχείρηση είναι ασύμφορα, ενώ οι προωθούμενες αλλαγές εξυπηρετούν το σχεδιασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ορθολογικότερη αξιοποίηση του τροχαίου υλικού και του προσωπικού.

Οι φορείς της Δυτικής Θεσσαλίας αμφισβήτησαν τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τεκμηρίωσαν με στοιχεία την θέση τους υπέρ της συνέχισης και της περαιτέρω ενίσχυσης των απευθείας δρομολογίων, ενώ ζήτησαν και την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού σταθμού Παλαιοφαρσάλου.

Οι αιτιολογημένες ενστάσεις και θέσεις των τοπικών φορέων όπως διαφάνηκε είχαν αποτέλεσμα και όπως ανέφερε ο κ. Ζηλιασκόπουλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επανεξετάσει το θέμα, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Βόλο με θέμα την ηλεκτροκίνησης των γραμμών Βόλου- Λάρισας και Καλαμπάκας – Παλαιοφαρσάλου

 

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Την συνέχιση της χρηματοδότησης του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας»
Επόμενο άρθρο Άγνωστοι διέρρηξαν την αυτόματη γεφυροπλάστιγγα Μουζακίου