Σύσκεψη για το Ιστορικό Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης»


Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για ζητήματα που αφορούν το Ιστορικό Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης» που στεγάζεται στο ανακαινισμένο πατρικό σπίτι του ιστορικού ηγέτη του κόμματος, στο οικισμό Παλαιοζογλώπι της Τοπικής Κοινότητας Ραχούλας του Δήμου Καρδίτσας είχε το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ  αποτελούνταν από το Μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Γιάννη Χώτο και τα μέλη της Ν.Ε. κ.κ. Βαγγέλη Μπούτα και Αστέρη Χαλάτση, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Ευαγγελακόπουλος , ο συνεργάτης του Δημάρχου κ. Αντώνης Κωνσταντέλλος και ο μηχανικός του Δήμου κ. Βασίλης Βασίλογλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία και την περαιτέρω ανάδειξη του Μουσείου που φιλοξενεί προσωπικά αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό του Χαρίλαου Φλωράκη.
Η πολεοδομική τακτοποίηση του κτηρίου με την έκδοση της σχετικής άδειας είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που ο Δήμος θα αναλάβει να προωθήσει άμεσα, καθώς λόγω της υφιστάμενης εκκρεμότητας υπάρχει πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση του Μουσείου από τη ΔΕΗ.
Επίσης ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση είναι ο ορισμός Διαχειριστικής Επιτροπής  που θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του Μουσείου με καθορισμένο ωράριο και υπευθύνου που θα μπορεί να ξεναγεί του επισκέπτες .
Επισημάνθηκε παράλληλα η ανάγκη κατάλληλης διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και συνεχούς συντήρησης του δρόμου που οδηγεί στο Μουσείο, προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητά του και να διευκολύνεται η πρόσβαση και η στάθμευση λεωφορείων.
Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες που υπάρχουν, για εμπλουτισμό του Μουσείου με αντικείμενα, βιβλία και έγγραφα, για συνεργασία με το “Επιμορφωτικό Κέντρο, Βιβλιοθήκη, Αρχείο Χαρίλαος Φλωράκης” που λειτουργεί στην Αθήνα από το ΚΚΕ, καθώς και για τον προγραμματισμό και τη διοργάνωση εκδήλωσης στις 20 Μαΐου, για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο του Καρδιτσιώτη πολιτικού.
Ο κ. Παπαλός διαβεβαίωσε τα στελέχη του ΚΚΕ ότι ο Δήμος Καρδίτσας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Μουσείου και θα αναλάβει ή θα στηρίξει πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς για την περιοχή μας.

Προηγούμενο άρθρο Ερωτήσεις του Αντιπροέδρου της ΕΑΣ Καρδίτσας κ.Γιαννάκου Βασίλειου προς τους υποψήφιους όλων των κομμάτων
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ Ασημίνα Σκόνδρα