Σύσκεψη Διευθυντή εκπαίδευσης με Διευθυντές σχολείων


Στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) και στο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα λειτουργίας των σχολείων του 1ου ΕΠΑΛ και ΣΕΚ .

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δ/ντής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Γεώργιος Τζέλλος, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπ/σης κ. Βασίλειος Τσιαμούλης, Ο Δ/ντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Ευάγγελος Πλακιάς, ο Δ/ντής του ΣΕΚ κ. Φώτιος Κεχαγιάς και καθηγητές που διδάσκουν στο 1ο ΕΠΑΛ και στο ΣΕΚ.

Συζητήθηκαν θέματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη συνεργασία και το συντονισμό των δύο σχολικών μονάδων για καλύτερη αποτελεσματικότητα στη λειτουργία τους όπως: Η αξιολόγηση και ιεράρχηση  των αναγκών  του σχολικού συγκροτήματος σε εργαστηριακό εξοπλισμό και στις  αναγκαίες προσθήκες αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων, που προέκυψαν με τη λειτουργία νέων τομέων και ειδικοτήτων .

Από το Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Γ. Τζέλλο τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η συνεργασία όλων, είναι όχι μόνο χρήσιμη αλλά και επιβεβλημένη. Επίσης επισημάνθηκε ότι κάθε σχολική μονάδα πρέπει να μεθοδεύει και να οργανώνει τον τρόπο της οριζόντιας συνεργασίας των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί του ιδίου σχολείου σε συνεργασία με το Διευθυντή πρέπει να εξετάζουν τα προβλήματα που εμφανίζονται στο χώρο του σχολείου.

Κάθε σχολική μονάδα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες που απαιτούν επιμέρους αντιμετώπιση.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. κ. Ευάγγελος Πλακιάς, υποστήριξε ότι συσκέψεις του Διευθυντή Εκπ/σης και των Διευθυντών σχολικών μονάδων πρέπει να πραγματοποιούνται όποτε κρίνεται αναγκαίο για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικών με την εκπαίδευση.

          Τέλος όλοι συμφώνησαν ότι ένα ευνοϊκό περιβάλλον σχολικής ζωής μέσα στο οποίο ο μαθητής ζει, δραστηριοποιείται και προσπαθεί να καταξιωθεί, θα λειτουργήσει πολύ θετικά.

Μετά τη συνεδρίαση έγινε επιθεώρηση των εργασιών που υλοποιούνται για την ανακαίνιση του αμφιθεάτρου του συγκροτήματος, το οποίο μετά την ολοκλήρωσή του, θα εξυπηρετεί όχι μόνο τα σχολεία του συγκροτήματος, αλλά και φορείς της εκπ/σης για ημερίδες, σεμινάρια και διάφορες εκδηλώσεις.

Προηγούμενο άρθρο Παραιτήθηκε ο Ρουσόπουλος
Επόμενο άρθρο Τιμήθηκε η ημέρα των Ηνωμένων Εθνών