Ειδήσεις

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Σοφάδων για την αντιπυρική προστασία


Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σοφάδων, για την αντιπυρική προστασία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/6  στο  Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Θάνου Σκάρλου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν , ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων κ. Ευαγ. Ζαβλάγκας,  εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, οι αντιδήμαρχοι κκ Θώμη Καφάση-Δεδιλιάρη, Ιωάννης Κουτσομηλιάς και Σπ. Εκίζογλου,  η εκπρόσωπος του Δασαρχείου κ. Ελένη Αγναντοπούλου,  εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες

Στην σύσκεψη,  έγινε αναφορά στα ζητήματα που υπάρχουν και στις άμεσες ενέργειες που χρειάζονται για τον καλύτερο συντονισμό εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και ιδιαίτερα στον τομέα του ορεινού όγκου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης από τα μέλη του Σ.Τ.Ο. αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με στόχο την αρτιότερη οργάνωση και τη συνεργασία όλων στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει ήδη λάβει ο Δήμος, ενώ παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, συμφωνήθηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων ευχαρίστησε την Πυροσβεστική για την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και όλους τους φορείς που συμμετέχουν όπως τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες. Τόνισε επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της πρόληψης.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Σκάρλος ανέφερε:

«Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους στοχεύει πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής πρωταρχικά, αλλά και της περιουσίας των πολιτών πρέπει να προστατευθεί από ενδεχόμενες απειλές

Το κλειδί στην προστασία είναι ο συντονισμός, η επικοινωνία και η πρόληψη. Η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς είναι εξαιρετική και ο Δήμος Σοφάδων, με την πολιτική προστασία είναι σε πλήρη ετοιμότητα»

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Δυο νέα οδικά έργα ύψους 101.560 δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας