Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ Καρδίτσας στο Εργατικό Κέντρο


Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Μικροί Έμποροι – Αυτοκινητιστές-Συνταξιούχοι. Η γραμματεία της Καρδίτσας της ΠΑΣΕΒΕ σας καλεί σε σύσκεψη που θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας. Μπορεί οι πρόσφατες εκλογές να έφεραν νέα κυβέρνηση, όμως οι αιτίες των προβλημάτων παραμένουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγάλο κεφάλαιο, οι αντιλαϊκές πολιτικές, που είναι υπεύθυνοι για την δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε, είναι εδώ. Τον καθένα μας, βασανίζουν τα ίδια ερωτήματα, όπως και πριν τις εκλογές.

Πως θα πληρωθεί η εφορία; Πως θα πληρωθεί η εισφορά στον ΟΑΕΕ; Τι θα γίνει με τα χρέη;  Πως θα βγει το μεροκάματο; Πως θα ζήσει η οικογένεια μας;

Οι δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα, τα αδιέξοδα που συναντάμε καθημερινά , έχουν την ρίζα τους στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν αυτές που έφεραν τα λουκέτα στα μαγαζιά, την ανεργία και την φτώχια. Τα ίδια θα βρούμε μπροστά μας στην ανάπτυξη που σχεδιάζεται με ορίζοντα αυτές τις πολιτικές.

 

Όποια κυβέρνηση ορκίζεται πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι έτοιμη να ανοίξει νέους δρόμους για την κερδοφορία των μονοπωλίων, συσσωρεύει νέα προβλήματα και βάρη στους αυτοαπασχολούμενους, τσακίζει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα. Αυτό έδειξε η εμπειρία από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και αυτή η αλήθεια δεν αλλάζει, όπως και να βαφτιστούν οι νέες αντιλαϊκές συμφωνίες, όποια δικαιολογία κι αν προφασιστεί η νέα κυβέρνηση. Χορτάσαμε «δύσκολες διαπραγματεύσεις» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά προκοπή δεν είδαμε. Η μόνη «διαπραγμάτευση» που έχει στο κέντρο της τις λαϊκές ανάγκες, διεξάγεται στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα.

 

Κάθε καθυστέρηση, κάθε ταλάντευση, ζημιώνει τα συμφέροντα μας.Η όποια «περίοδος χάριτος», είναι επιζήμια γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν, παραμένουν και πιέζουν.

 

Το έργο, το έχουμε δει πολλές φόρες στο παρελθόν. Τα μονοπώλια καραδοκούν να μας στήσουν στον τοίχο.

Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να επιβάλουμε λύσεις στα προβλήματα μας. Η συσπείρωση στα σωματεία η ανάπτυξη των αγώνων αποτελεί μονόδρομο. Αυτό το όπλο διαθέτουμε, και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά.

 

Το πλαίσιο αιτημάτων της ΠΑΣΕΒΕ έχει στο κέντρο του τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι. Μπορεί να δώσει λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα, αν γίνει υπόθεση πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε αυτά τα αιτήματα καλούμε κάθε αυτοαπασχολούμενο να τοποθετηθεί, να τα κάνει σημαία διεκδίκησης και αγώνα.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

  • Κατάργηση του νόμου 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ). Αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν με τον νόμο αυτό.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • 000 € ατομικό αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
  • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους του συνταξιούχους.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ

 

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η γραμματεία Καρδίτσας της ΠΑΣΕΒΕ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δυναμικά συνεχίζεται το 31ο Π.Φ.Ε.Θ. – Την Τρίτη 24/3 το τιμητικό αφιέρωμα στην Ελένη Ράντου
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ