Ειδήσεις

Σύσκεψη του Επιμελητηρίου με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικών


Το Επιμελητήριο Καρδίτσας συνεχίζοντας τις επαφές και τις συσκέψεις με σκοπό την άμεση στήριξη των πληγέντων επιχειρηματιών, προχώρησε στη σύγκλιση  του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με μοναδικό θέμα «Αμεσα μετρα  στηριξης των επιχeiρησεων  του Ν. Καρδιτσας  που επληγησαν απο τον Ιανο» την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Στη Συνεδρίαση συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικών κο Τριαντόπουλο καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός.  

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΘ κος Ζυγογιάννης Κων/νος παρουσία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, τόνισε την ανάγκη να στηριχτούν άμεσα οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την θεομηνία, απλούστευση και καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών, ενώ επεσήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των επιχειρήσεων η κατανόηση από μέρους της πολιτείας του εύρους της καταστροφής που έχει υποστεί ο νομός. Επίσης ό κος Ζυγιογιάννης ζήτησε:

   –Ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών με εφάπαξ αποζημίωση 20.000 ευρώ (αντί των 8.000,00€ ).

– Αποζημίωση στο 100% της καταστροφής και όχι στη διακύμανση που προβλέπει το σ/ν από 30% έως 70%.

– Άμεση σύσταση πολλών Επιτροπών στο Νομό για να ολοκληρωθεί γρήγορα ο έλεγχος των πληγέντων επιχειρήσεων.

Άμεσα σύσταση στο Νομό φορέα διαχείρισης της κρίσης και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισή της.

– Άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του στο Επιμελητήριο Καρδίτσας με προσκεκλημένους  των Υπουργό Δικαιοσύνης κος Κων/νο Τσιάρα και τους Βουλευτές του νομού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας επανέλαβε τα αιτήματα των επιχειρηματιών όπως αυτά αποτυπώνονται στο Υπόμνημα του Επιμελητηρίου και ζήτησε από τον Υπουργό και τους Βουλευτές να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και να ασκήσουν όλη την επιρροή τους στην κυβέρνηση για να μην εμπλακούν στη γραφειοκρατία οι διαδικασίες καταγραφής, πιστοποίησης και αποζημίωσης των καταστροφών, καθώς και την επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων για το Νομό, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοια καταστροφή στο μέλλον.

Και στις δύο συσκέψεις συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου που με τη σειρά τους τόνισαν την σοβαρότητα της κατάστασης, την χωρίς προηγούμενο στον ελλαδικό  χώρο, έκταση της καταστροφής, την επείγουσα στήριξη του νομού και τον αποτελεσματικό συντονισμό των ενεργειών των αρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Χρ. Τριαντόπουλου στην Καρδίτσα για τον συντονισμό της οικονομικής στήριξης στους πλημμυροπαθείς
Επόμενο άρθρο Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας στο μάτι του κυκλώνα Ιανού