Ειδήσεις

Σ. Βασιλάκος : Γιατί τόση η πανοπλία του Προέδρου των ΗΠΑ;


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήρθε στην Ελλάδα,γιατί άραγε; Μεγάλος ντόρος έγινε για το τίποτα, ή μάλλον για να μας ταΐσουν ελπίδες και ψεύτικα όνειρα, για να μας αποπροσανατολίσουν, να επενδύσουν στην προπαγάνδα  τους, για να ξοδέψουν μερικά εκατομμύρια ευρώ από αυτά που περισσεύουν! Έτσι για το θεαθήναι, για να πικράνουν την συντριπτική, πιστεύω, πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο Ομπάμα κουβάλησε λέει μαζί του, από τις ΗΠΑ, κάπου 800 άτομα, πολλά αυτοκίνητα και αεροπλάνα, χωροφύλακες, μυστικές υπηρεσίες, μαγείρους, υπηρέτες και τι δεν έφερε για την ασφάλειά του. Και χώρια τι προσέφερε η χώρα μας για τον ίδιο σκοπό, που στοίχησε πολλά εκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο που η πλειοψηφία του ελληνικούλαούλιμοκτονεί!

Όταν ένας ηγέτης, φροντίζει στ΄αλήθεια τον λαό της χώρας του, υποστηρίζει στ΄αλήθεια τα ανθρώπινα δικαιώματα, εννοεί στ΄αλήθεια την ειρήνη που κάθε τόσο επαγγέλλεται και δηλώνει κατά των πολέμων (αλήθεια ποιοι προκαλούν και συντηρούν τους τόσους πολέμους ανά την υφήλιο;), όταν μιλάει και εφαρμόζει  φιλολαϊκή πολιτική,  πως είναι δυνατόν να φοβάται και να παίρνει δρακόντεια μέτρα ασφάλειας;

Από ποιον άραγε κινδυνεύει ο κ. Ομπάμα; Όταν ένας άνθρωπος είναι καλός έλκει καλούς και όχι κακούς. Γιατί λοιπόν τόσος φόβος και τόση πανοπλία;

       «Οι άνθρωποι του υποκόσμου και οι ισχυροί του πλανήτη μας, που σαρκάζουν στο άκουσμα της έννοιας των ενοχών και που δεν διστάζουν να εξαφανίσουν οποιονδήποτε τους αμφισβητήσει, είναι οι πιο ανασφαλείς. Γιαυτό φροντίζουν να περιβάλλονται από «δικούς τους» ,οι οποίοι όμως δεν προσφέρουν καμιά εξασφάλιση ότι δεν θα τους προδώσουν, αφού και αυτοί λειτουργούν με αντίστοιχα ηθικά συστήματα αξιών. Έχουμε άπειρα τέτοια παραδείγματα στην πρόσφατη αλλά και στην παλιότερη ιστορία.  Επομένως ο επιφανειακά ισχυρός είναι ο κατεξοχήν φοβισμένος, ο οποίος ζει στον παρανοειδή κόσμο της διαρκούς απειλής, που ο ίδιος έχει δημιουργήσει… Οι αδύναμοι που παρουσιάζονται ως καλοί επιθυμούν την θέσπιση αυστηρών ποινών. Για να τιμωρηθούν εκείνοι που τους προκαλούν και για να απομακρυνθούν και οι ίδιοι από τις κρυφές ένοχες φαντασιώσεις τους»

Τελικά πιστεύω, όπως και οι περισσότεροι έλληνες, ότι η επίσκεψη του Ομπάμα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι, για να ενισχύσουν απ΄την μια μεριά οι ΗΠΑ τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια και από την άλλη η ντόπια πλουτοκρατία να ενισχύσει τη θέση και τα προνόμιά της σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

* www.sokratisvasilakos.gr

Προηγούμενο άρθρο Στο ποδάρι σχεδιάστηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Σοφάδων για το 2017
Επόμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας μεταξύ Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας – Ε.Σ.Α.μεΑ.