Ειδήσεις

Σ. Βασιλάκος: Η συνέπεια των γιατρών στα ραντεβού τους στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου


Ίσως κάποιους δυσανασχετήσω διότι θίγονται τα κακώς κείμενα, άλλους ίσως ικανοποιήσω με τα γραφόμενά μου. Σίγουρα όμως θα ικανοποιήσω, όλους εκείνους που έτυχε να υποστούν το στήσιμο για δύο ώρες στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Πολλές φορές προβληματίζομαι για να σχολιάσω κάτι, σαν αυτό τώρα, μήπως και θεωρηθώ υπερβολικός, μήπως επειδή δεν πρέπει να θίγονται οι θεσμοί και άλλα. Όμως, σχεδόν όλοι μας πιστεύω να έχουμε διαπιστώσει τα τόσα παράλογα και τραγικά που συμβαίνουν στον τόπο μας, με κορυφαίο αυτό της μεγάλης προδοσίας εκ μέρους της παρούσας κυβέρνησης, που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα έκανε και κάνει μετεκλογικά. Και αυτό γιατί εμείς απαθείς και ίσως αδιάφοροι παρακολουθούμε με σταυρωμένα χέρια, προσμένοντας να γίνει κάποιο θαύμα. Θεωρώ πως ο κάθε πολίτης έχει υποχρέωση να παίρνει θέσει στα κακώς κείμενα, γιατί διαφορετικά ο κατήφορος δεν έχει  τελειωμό…

Και ερχόμαστε στο θέμα μας: Οι υπεύθυνοι λοιπόν του νοσοκομείου κλείνουν ραντεβού στους ασθενείς από  τις 9 ή 10 πρωί  και αρκετοί  γιατροί εμφανίζονται με καθυστέρηση πότε μιας ώρας και  πότε δύο ωρών!!! Και το τραγικό είναι ότι δεν ενημερώνει κανείς τους ασθενείς, ότι ο γιατρός θα καθυστερήσει για τόση ώρα. Άλλοι είναι με παθήσεις και υποφέρουν,πράγμα επώδυνο και οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοιπου σημαίνει ότι δεν αντέχουν το πολύωρο στήσιμο. Ακόμη και ίσως εξίσου σημαντικό είναι ότι αρκετοί  έχουν κάποια δουλειά, κάποια εκκρεμότητα, κάποιο άλλο ραντεβού την ώρα του στησίματος. Και εν πάση περιπτώσει γιατί να περιμένουν δεκάδες άνθρωποι για δύο και πλέον ώρες και επαναλαμβάνουμε χωρίς καμιά ενημέρωση για το πόσο θα καθυστερήσει ο εκάστοτε γιατρός.Ο γράφων είναι παθός και βίωσε προσωπικά τέτοιες καταστάσεις, με τελευταία αυτή της 14ης Ιουλίου 2017 με ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία – χειρουργικό: Οι δύο γιατροί των δύο τμημάτων εμφανίστηκαν κάπου στις 12 μ. δηλαδή με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ κανείς δεν μας ενημέρωσε σχετικά.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Ποιος ελέγχει και παρακολουθεί τις κινήσεις των γιατρών και γιατί δεν μπαίνει μια τάξη σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο;
  2. Ελάχιστος σεβασμός στις δεκάδες ανθρώπων-ασθενών δεν απαιτεί έστω μια ενημέρωση για το πόσο θα καθυστερήσει ο γιατρός και για ποιον λόγο θα καθυστερήσει; Μπορούν κάποιοι στο διάστημα της καθυστέρησης να μεταβούν στην πόλη για διεκπεραίωση κάποιων εργασιών που ίσως είναι επείγουσες.
  3. Επειδή, από ότι γνωρίζουμε οι γιατροί σε ένα βαθμό είναι ανεξέλεγκτοι (έτσι λέγεται) οι ασθενείς πολλά υποθέτουν και ψιθυρίζουν, ακόμη και ότι οι γιατροί δεν προσήλθαν ακόμη στο νοσοκομείο για ανάληψη εργασίας.

Βέβαια δικαιολογίες ακούμε και θα ακούσουμε πολλές, αλλά ποιες είναι αληθινές;

 

Του Σωκράτη Βασιλάκου www.sokratisvasilakos.gr

Προηγούμενο άρθρο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας: Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κρασιού
Επόμενο άρθρο Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των Σοφάδων