Ειδήσεις

Σ. Μπακαλάκου: Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια αγαπητοί κύριοι της δημοτικής αρχής


Στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής στην οποία θήτευσα, δεν είχαμε “αντ αυτού”. Και δεν είχαμε αντ αυτού όχι γιατί δεν υπήρχαν άξια στελέχη να παίξουν αυτό το ρόλο, αλλα γιατί δεν υπήρχε η αντίστοιχη ανάγκη. Είχαμε Δήμαρχο που διοικούσε ουσιαστικά και όχι Δήμαρχο βιτρίνα. Στη δική σας θητεία, οι πολίτες και οι υπηρεσιακοί παράγοντες όταν θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα πρέπει να αναζητήσουν άλλη ή άλλες πόρτες να χτυπήσου ν στο Δημαρχείο.

Είναι συνηθισμένη τακτική όταν κάποιος στερείται επιχειρημάτων ή προσπαθεί να συγκαλύψει πολύ μεγάλα ψέματα, να “πετάει τη μπάλα έξω από το γήπεδο”. Όσο προσβλητικά και να μιλάτε όμως την αλήθεια δε μπορείτε να τη συγκαλύψετε. Δεν κατανείμαμε ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ του 2019. Εσείς επιλέξατε λέγοντας ψέματα να τη στερήσετε από τους δημότες της πόλης και των χωριών. Οι Πρόεδροι που έχουν επανεκλεγεί το γνωρίζουν. Και όσοι έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά, αρκεί να ρωτήσουν τους προκατόχους τους ή τις υπηρεσίες του Δήμου.

Το πιο εντυπωσιακό είναι  όχι μόνο ότι δεν διαθέσατε τη ΣΑΤΑ του 2019 και δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια για την αντίστοιχη του 2020, αλλά ότι επιπλέον μας μέμφεστε επειδή συμπληρώναμε χρήματα από τους τακτικούς πόρους του Δήμου όταν δημοπρατούσαμε τη ΣΑΤΑ! Προσθέτοντας χρήματα στη ΣΑΤΑ και αξιοποιώντας τις εκπτώσεις των αναδόχων των έργων το αποτέλεσμα ήταν να παράγεται πάνω απο το διπλάσιο έργο σε χωριά και πόλη.

Παραθέτω κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τη ΣΑΤΑ των ετών 2014 και 2015 για να φανούν και εδώ τα ψέμματά σας. Τη ΣΑΤΑ του 2014 την είχε δημοπρατήσει η διοίκηση του κ. Παπαλού με συνολικό προϋπολογισμό 373.000 €. Το 2015 δημοπρατήσαμε ΣΑΤΑ ύψους 842.040 € παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση της περιόδου. Το ότι παρουσιάσαμε την πορεία της ΣΑΤΑ των 3 τελευταίων ετών δε σημαίνει ότι ήταν μόνο αυτά τα χρήματα που διατέθηκαν για υποδομές. Απλά είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικά μετά τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου.

Όσο για τα βραβείο που πήρε ο Δήμος Καρδίτσας, ερμηνεύετε λάθος τόσο τα συναισθήματά μου όσο και των συναδέλφων μου. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη όταν βλέπω την Καρδίτσα να φτάνει ψηλά. Οι άνθρωποι που συνεργαζόμουν τόσα χρόνια στο Δήμο το ξέρουν, ξέρουν με πόση αγάπη και αφοσίωση εργάστηκα σε ότι μου είχε ανατεθεί. Παρόμοια είναι και τα συναισθήματα και των συναδέλφων της παράταξης στην οποία ανήκω.

Και δεν ξεχνάμε οτι μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του φετινού διαγωνισμού έγινε επί θητείας μας, παρόλο που εσείς το “ξεχνάτε”. Όπως “ξεχνάτε” οτι όλοι εμείς “βάλαμε πλάτη” για τους διαγωνισμούς κινητικότητας τα τελευταία χρόνια,  για να φτάσει η Καρδίτσα φέτος να βραβευτεί για 2η συνεχόμενη χρονιά και να κατακτήσει την πρώτη θέση. Κι αλήθεια, στις 5 Ιουνίου που ήταν η παγκόσμια ημέρα του ποδηλάτου, στην Καρδίτσα, την Πόλη του ποδηλάτου, έγινε κάποια εκδήλωση, όπως σε Αθήνα και άλλες μεγάλες Πόλεις;

Δεν θα παρακολουθήσω τον οχετό ύβρεων που έχετε επιλέξει. Πιστεύετε ότι η τακτική του να σπέρνετε ζιζάνια στην αντιπολίτευση σας ωφελεί; Εμείς δεν χρειαζόμαστε πλειοψηφία για να κάνουμε τη δουλειά μας. Εσείς άραγε μπορείτε να διοικήσετε χωρίς πλειοψηφία; Θα επαναλάβω μόνο ό,τι σας είχαμε γράψει και παλιότερα. Αν ψάχνετε τόσο πολύ για ίντριγκα κοιτάξτε γύρω σας. Στα έδρανα της συμπολίτευσης. Θέλετε μήπως να σας θυμήσουμε τι λέγατε πριν τις εκλογές για όσους σήμερα συνεργάζεστε; Νομίζετε οτι δε μαθαίνουμε τα σχόλια που ακούγονται μέσα απο το περιβάλλον σας ή οτι εμείς δε συνομιλούμε με τους συνεργάτες σας; Δε θα πέσω τόσο χαμηλά ώστε να τα αναπαράγω όσο και να με προκαλέσετε, φτάνει ώς εδώ η κατρακύλα.

Είναι πραγματικά λυπηρό που η αντιπαράθεση από την πλευρά σας έχει πέσει σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Και δεν τιμάει κανένα. Θυμάμαι την έκπληξή μας με τις απαντήσεις που δώσατε αφού δημοσιεύσαμε το πρώτο κείμενο, σχολιάζοντας ως οφείλαμε, τα πεπραγμένα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οχετός ύβρεων και προσβολών. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την πολιτική του ψέματος και της συκοφάντησης, στην προσπάθειά σας να καπηλευτείτε κάθε καλό που έγινε τα τελευταία χρόνια και να αποδώσετε τις κακές σας επιλογές και αστοχίες σε δικά μας λάθη. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους να αναδεικνύουμε την αλήθεια, δεν πτοούμαστε απο τις προσβολές σας.

Λυπάμαι όμως ακόμα περισσότερο γιατί τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν και ένα κακό παράδειγμα στους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους που απαξιώνουν όλο και περισσότερο την ιδέα ενασχόλησης με τα κοινά. Όσο εσείς δεν κινείστε με γνώμονα, τη συναίνεση, τη δικαιοσύνη και τη συνεργασία, δε μπορούμε παρά να αναδεικνύουμε τα θέματα, ως οφείλουμε,  χρησιμοποιώντας την ανάλογη γλώσσα όταν χρειάζεται.

 

Γράφει η Σωτηρία Μπακαλάκου, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας, πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Οικονομολόγος MSc, Υποψήφια διδάκτωρ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας