Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας με το προσωπικό τους


Ενώ η πανδημία του covid 19, εξαπλώνεται επικίνδυνα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί αυξάνονται καθημερινά, τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας και όλης της χώρας έχουν φρακάρει, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας με το προσωπικό τους, αλλά ζητά από τους κλινικάρχες να συμβάλουν εθελοντικά, οι οποίοι αρνούνται με θράσος παζαρεύοντας πόσα εκατομμύρια ακόμα θα τους δώσει, για να διαθέσουν κλίνες για ασθενείς με covid 19!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές για τις σημερινές δραματικές εξελίξεις με την πανδημία και για το γεγονός ότι επί 9 μήνες αφήνει το λαό εκτεθειμένο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ αυτών και της ιδιωτικής Υγείας που συνεχίζουν να θησαυρίζουν.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να παζαρεύει και να χρυσοπληρώνει τους κλινικάρχες, πριν να αρχίσει να πεθαίνει κόσμος στους διαδρόμους των υποστελεχωμένων δημόσιων νοσοκομείων. Να επιτάξει τώρα τις ιδιωτικές δομές υγείας με το προσωπικό τους και να τις βάλει κάτω από τον έλεγχο του κράτους στη μάχη κατά της πανδημίας. Και όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη και όχι παζάρια για να τους φλομώσει με νέα πακέτα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα να μονιμοποιήσει εδώ και τώρα όλους τους συμβασιούχους στην δημόσια υγεία. Να κάνει με επείγουσες διαδικασίες, μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

 

 

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Προηγούμενο άρθρο 7,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για κλίνες Covid-19 και προσλήψεις στα Νοσοκομεία
Επόμενο άρθρο Το Παράρτημα Καρδίτσας του Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών για το Εξοικονομώ-Αυτονομώ