Ειδήσεις

Τέως σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων επισκέφθηκαν την Καρδίτσα


Ημέρες μνήμης βίωσαν Αστυνομικοί, σπουδαστές της Σχολής μας κατά την εκπαιδευτική σειρά 2006-2008, που συγκεντρώθηκαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου υπηρετούν, στην Καρδίτσα και επισκέφθηκαν τη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου σ’ αυτή γνώρισαν για πρώτη φορά το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ανδρώθηκαν σ’ αυτήν και καταρτίσθηκαν, ώστε με πολλές πια πνευματικά και σωματικά εφόδια, αλλά και με εμπειρίες να ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς την κοινωνία και την πατρίδα μας.

Στη Σχολή ήρθαν σε επικοινωνία με εκπαιδευτές, καθηγητές και στελέχη της Σχολής της τότε περιόδου, μίλησαν μαζί τους, φωτογραφήθηκαν και περιηγήθηκαν σ’ όλους τους γνώριμους χώρους. Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από τον τότε εκπαιδευτή τους και σήμερα πρόεδρο της τ.δ. Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Κων/νο Θεοχάρη και από τον υπεύθυνο της Σχολής μας Υπαστυνόμο κ. Θεόδωρο Ρίζο επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Μουσείο της πόλης μας, όπου εκεί τους υποδέχθηκε ο ιδρυτής του Μουσείου κ. Δημήτριος Καλλιαντζής και τους ξενάγησε στις αίθουσες του Μουσείου. Οι Αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τα πολλαπλά κειμήλια ιστορικής μνήμης και αξίας που επιμελώς φυλάσσονται και να γνωρίσουν την προσφορά  και δράση των ένδοξων Αστυνομικών Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, τα οποία καταργήθηκαν το έτος 1984, με την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους νέους Αστυνομικούς ο χώρος των πεσόντων και ο μεγάλος αριθμός των θυσιασθέντων υπέρ της πατρίδας και του καθήκοντος Αστυνομικών, που υπερβαίνει τους 4.000 νεκρούς συναδέλφους. Από τον κ. Καλλιαντζή ενημερώθηκαν και για την πορεία της Σχολής, τις προσπάθειες που καταβάλλονται να στεγαστούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα οικήματα της Σχολής και όλοι εξέφρασαν την ευχή και επιθυμία τους, όπως ο ιστορικός αυτός χώρος παραμείνει και επαναλειτουργήσει ως χώρος εκπαίδευσης ή και μετεκπαίδευσης Αστυνομικών, διότι είναι ο μοναδικός χώρος που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και θα μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμος στους εκπαιδευόμενους Αστυνομικούς.

Η Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας μπολιάστηκε θετικά με την τοπική κοινωνία και προσέφερε πολλά στον τόπο μας, καθώς δύο χιλιάδες Αστυνομικοί που αποφοίτησαν απ’ αυτήν είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης και του νομού μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης τέκνων και συγγενών πεσόντων στο Αστυνομικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο Συλλυπητήρια της Χρ. Κατσαβριά για τον θάνατο του Δ. Κατσαβαρά