Τίμησαν το Πολυτεχνείο στο Δήμο Σοφάδων


 

Την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων, η δημοτική αρχή, μαθητές, σύλλογοι και φορείς του Δήμου Σοφάδων.

Αρχικά εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον αιδεσιμολογιώτατο π. Ηλία Γώγο Αρχιερατικό Επίτροπο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο πεσόντων από το Δήμαρχο κ. Θάνο Σκάρλο, το Σύλλογο Γυναικών και από μαθητές του Λυκείου, του Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων των Σοφάδων.

Κατόπιν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη ομιλία του Δημάρχου.

Ο κ. Σκάρλος επιγραμματικά ανέφερε:

«Παρά τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν αναλλοίωτα και ίσως πιο επίκαιρα από ποτέ

Σήμερα, που οι βασικές αξίες της κοινωνίας μας κινδυνεύουν, πρέπει εμείς να παλέψουμε για να τις προασπίσουμε.

Σήμερα, που η χώρα μας και ο λαός βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, απαιτείται η επαγρύπνηση να είναι διαρκής και αυξημένη.

Πρέπει να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς και την Αξιοπρέπεια των πολιτών.

Με αναγνώριση και σεβασμό στον αγώνα της γενιάς εκείνης, ενωμένοι, με υπευθυνότητα και πολύ δουλειά, οφείλουμε να ανοίξουμε και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας και της προοπτικής, να αποκαταστήσουμε τα ιδανικά της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, ανταποκρινόμενοι έτσι στις προσδοκίες των πολιτών και στο πάθος της νέας γενιάς για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, τη νέα Ελλάδα.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Φιλίππου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σοφάδων κ. Σπύρος Εκίζογλου, καθηγητές και μαθητές καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων.

Προηγούμενο άρθρο Να αποζημιωθούν οι αμπελοκαλλιεργητές για ζημιές από περονόσπορο
Επόμενο άρθρο «Φραγμό στον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό μη ληξιπρόθεσμων οφειλών»