Ειδήσεις

Ταξίδι Ρώσων δημοσιογράφων στη Θεσσαλία για γαστρονομικό τουρισμό


Στο πλαίσιο της προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού στην Ρώσικη τουριστική αγορά, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ταξίδι- επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων το όποιο διοργάνωσε  η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ρωσίας Πριν από λίγες μέρες οι ακόλουθοι Ρώσοι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων ιστοσελίδων της Ρωσίας οι οποίοι έχουν ειδικές γνώσεις στην γαστρονομία:

  • Alexander Sidorov, αρχισυντάκτης του τμήματος travel www.lenta.ru (ιστοσελίδα πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου)
  • Boris Paltusov, www.100dorog.ru (ιστοσελίδα τουριστικού περιεχομένου )
  • Staroverova Natalia, www. rambler.travel (ιστοσελίδα τουριστικού περιεχομένου )
  • Olga Zakharova, www.gastronom.ru (ιστοσελίδα γαστρονομικού περιεχομένου)

συνοδευόμενοι  από την υπάλληλο του Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και Κ.Α.Κ. κα Τατιάνα Ποσπεργκέλη, επισκέφθηκαν την περιοχή της Θεσσαλίας, με απώτερο σκοπό την προώθηση του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας, σε συνδυασμό με το φυσικό κάλος.

Αρχικά η αποστολή των Ρώσων δημοσιογράφων βρέθηκε στα Μετέωρα και στην ευρύτερη περιοχή και επισκέφθηκαν τις Ιερές Μονές των Μετεώρων. Ανακάλυψαν την κουζίνα της μοναστικής κοινότητας, ξεναγήθηκαν στους χώρους των Ιερών Μονών, επισκέφθηκαν οινοποιεία της περιοχής, είδαν όλη την παραγωγική διαδικασία κι έμειναν έκπληκτοι από τα ξεχωριστά αρώματα των κρασιών της περιοχής μας. Επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής ιστορίας και Μανιταριών, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν το γνωστό κυνήγι τρούφας, το οποίο τους ενθουσίασε.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, το infotourist-γραφείο τουριστικών πληροφοριών του Δήμου.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων τους ανέλυσε όλα όσα μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης στην περιοχή, ενώ τα δυο γραφεία Meteora Τhrones και Visit Meteora είχαν ιδιαίτερη συνάντηση μαζί τους, αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές δράσεις που μπορεί να κάνει ο τουρίστας στην περιοχή ώστε να παρατείνει την παραμονή του.

Η ξενάγηση τους συνεχίστηκε στο Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων και στο Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου, που η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε  και  παρέδωσε  στην πόλη της Καλαμπάκας  . Επίσης  ενημερώθηκαν για τις δράσεις των μουσείων αυτών. Λίγο πριν την αναχώρηση τους από την περιοχή, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι γεύτηκαν ξεχωριστά εδέσματα που πρόσφεραν επαγγελματίες της περιοχής μας, ανακαλύπτοντας ένα τεράστιο γαστρονομικό πλούτο. Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, τις φυσικές ομορφιές και τις εξαιρετικές γεύσεις που απόλαυσαν.

Την αποστολή των Ρώσων δημοσιογράφων συνόδευε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Γιάννης Μπουτίνας, τον οποίο και ευχαρίστησαν για τη συνοδεία και φιλοξενία που τους παρείχε.

Το ταξίδι των Ρώσων δημοσιογράφων συνεχίστηκε στην πόλη της Λάρισας όπου ο Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού,  Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ.  Αθανάσιος Παιδής τους ξενάγησε στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και στο Α” Αρχαίο Θέατρο στο κέντρο της πόλης, στο Μπεζεστένι, στην Βασιλική Αγίου Αχιλλίου και στο Μνημείο του Ιπποκράτη ενώ δοκίμασαν τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μέσα από τοπικές συνταγές , κρασιά και αποστάγματα .

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ενθουσιαστήκαν από τις ομορφιές της Περιφέρειας Θεσσαλίας , τα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία που επισκέφθηκαν, αλλά και τις θεσσαλικές τοπικές γεύσεις που γνώρισαν , οι επισκέπτες αποχαιρέτησαν τη Θεσσαλική γη, εκτιμώντας πως δικαίως της αξίζει να συγκαταλέγεται σε έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, τόσο του μαζικού, όσο και του εναλλακτικού τουρισμού.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει στοχευόμενα τις  δράσεις τουριστικής προβολής που έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Marketing Greece του ΣΕΤΕ και την Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε στρατηγική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φορείς οι οποίοι αποτελούν την «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία»

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών
Επόμενο άρθρο Επιστημονική Ημερίδα από το Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή Θεσσαλίας