Ειδήσεις

Τα Άχραντα Πάθη του Χριστού υποδέχθηκε η Καρδίτσα


Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων υποδέχθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 έναν πολύτιμο πνευματικό θησαυρό. Τα Άχραντα Πάθη του Ιησού Χριστού, τα οποία φυλάσσονται στην  Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Πρόκειται περί περίτεχνης υστεροβυζαντινής λειψανοθήκης, από την εποχή των Αυτοκρατόρων Παλαιολόγων, που δώρισαν στην Μονή το 1450 οι Παλαιολόγοι Θωμάς και Δημήτριος και φυλάσσονται μεγάλα τεμάχια από: Τίμιο Ξύλο, τον Ακάνθινο Στέφανο του Κυρίου μας, την Χλαμύδα Του , Σπόγγο και λίθο από τον Πανάγιο Τάφο.

Τα Άχραντα Πάθη του Χριστού κάλεσε για ευλογία των πιστών ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Καρδίτσας ενόψει της πανήγυρης του στις 14 Σεπτεμβρίου εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Τα Ιερά Θησαυρίσματα, τα οποία εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής, υποδέχθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα στην διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Τρικάλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Ιερείς της Μητρόπολης μας και πλήθος πιστών.

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και σε κλίμα κατάνυξης ακολούθησε πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καρδίτσας όπου τελέσθηκε Ιερά Παράκληση και η Δ΄ στάση των χαιρετισμών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,  ευχαρίστησε αδελφικώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και  Αιλιαλείας κ. Αμβρόσιο για την έγκριση μεταφοράς των Ιερών Κειμηλίων, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών για την μεταφορά του πολύτιμου αυτού πνευματικού θησαυρού στην Μητρόπολή μας, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρδίτσας π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντά για την άρτια διοργάνωση του ιερού προσκυνήματος.

Συγκινητική ήταν η παρουσία του κόσμου όπου με αναμμένες λαμπάδες και αναμμένο θυμίαμα υποδέχθηκε τα Άχραντα Πάθη του Χριστού μας και έσπευσε να τα προσκυνήσει και να προσευχηθεί για την σωτηρία του.

Να σημειωθεί πως ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Καρδίτσας το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που πανηγυρίζει, οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν εκτός από τα Άχραντα Πάθη του Χριστού μας και τεμάχιο του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού που φυλάσσεται στον ως άνω Ιερό Ναό.

Στην ακολουθία του Όρθρου και στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, θα χοροστατήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Τα Άχραντα Πάθη θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καρδίτσας  για προσκύνημα και ευλογία έως και το πρωί της Δευτέρας 16-9-2019.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη του ετήσιου προγράμματος μαθημάτων της Πνευμονολογικής Κλινικής
Επόμενο άρθρο Casino Extra Vegas