Τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσ/νίκης στην Κιν/φική Λέσχη Καρδίτσας


Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ σε συνεργασία με την ΟΙΚΟΣΦΑΙΡΑ και το Σωματείο Εθελοντών «ΙΣΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» θα προβάλουν στο πλαίσιο της 2ης Εαρινής Γιορτής τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ από στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θες/νίκης (οι προβολές θα γίνουν στον 1ο όροφο του κτιρίου της αγοράς)

το Σάββατο 27/4/2013:

21:00 – 21:30 «Το παλατάκι των Αορίων»του Β. Παναγιωτακόπουλου (22’) το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην αναβίωση ενός ορεινού παραδοσιακού οικισμού στην Κρήτη όπου μέσα από την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση μεταμορφώνουν ένα χωριό φάντασμα σε ένα ζωντανό παραδοσιακό οικισμό.

21:30 – 22:45 «Οι αθάνατοι στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης»των Γ. Μουστάκη & Ν. Λαμπάτ (75’) μετά την καταστροφή του Τσέρνομπιλ ένας από τους ελάχιστους επιζήσαντες, πυρηνικός φυσικός, αποφασίζει να ιδρύσει μια σχολή αποκρυφισμού βασισμένη στη φιλοσοφία του Πυθαγόρα μαζί με 6 Ρώσους επιστήμονες όπου σχηματίζουν μια κοινότητα στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης στο νησί της Γαύδου.

την Κυριακή 28/4/2013:

21:00 – 22:00 : «Εργαστήρι αιώνων» του Βαγγέλη Ευθυμίου 48’ το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο των λιμνών των Πρεσπών. Πρωταγωνιστές του βυθού είναι τα 23 μοναδικά είδη ψαριών της Πρέσπας, μία όχι και τόση γνωστή πτυχή του φυσικού πλούτου της περιοχής, αλλά πολύ σημαντική μιας και εξαιτίας της η Πρέσπα κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 σημαντικότερους υγροτόπους της Μεσογείου.

23:00 : «Εξάντας : ο θησαυρός της Κασσάνδρας» του Γιώργου Αυγερόπουλου 58’ η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου προβάλλεται ως η ενδεδειγμένη απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Tο ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Β. Χαλκιδική, πλούσια σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold. Όμως, κάτοικοι της περιοχής που χρόνια αντιστέκονται στη δημιουργία ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες. «Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» είναι μια ακτινογραφία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης.

Προηγούμενο άρθρο Προχωρά εντατικά ο αγωγός ακαθάρτων στον οικισμό Νέα Ζωή Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Πασχαλινό παζάρι από τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημ. Σχολείου Μουζακίου