Ειδήσεις

Τα δικά μας… ίχνη, λένε αντίο στο καλοκαίρι!!!


Με την ίδια δράση  σε δύο Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, συνεχίστηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, η  τελευταία εβδομάδα, των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας,.

Άλλο ένα ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων, άλλη μια καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, ολοκληρώθηκε στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίμσατος «Αρτεσιανού». Οι ιχνηλάτες των μονοπατιών, βρήκαν σήμερα, μόνο τα δικά τους πατήματα, μέσα στα μουσεία, στη γειτονιά, στα υφάσματα, στα χρώματα, στο νερό…

Τα ίχνη που άφησαν οι φίλοι της βιβλιοθήκης, δε θα σβήσουν, δε θα ξεχαστούν… Νέες πατημασιές, θα γίνονται μονοπάτια, προς τη γνώση και την αφύπνιση!!!

Αντίο στο καλοκαίρι, και στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις είπαν τα παιδιά της παιδικής  βιβλιοθήκης   «Αγγελική Βαρελλά». Με φαντασία, ηρεμία, αλλά και ασφάλεια, με χαρτί, κοχύλια, καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, σπάγκους κανονικούς, αλλά και πολύχρωμους, τα παιδιά, έφτιαξαν τις δικές τους καλοκαιρινές εικόνες αλλά και πολύχρωμες καλοκαιρινές κατασκευές.

Πάνω σ’ αυτές αποτύπωσαν με πολύ χρώμα, τα δικά τους καλοκαιρινά ίχνη, αποχαιρετώντας έτσι, ένα διαφορετικό αλλά και περίεργο καλοκαίρι!!!

Την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, προτελευταία ημέρα των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, έχουν προγραμματιστεί δύο δράσεις, στις παρακάτω παιδικές βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» Ο κήπος του Matisse. Διαβάζουμε το πολύ όμορφο βιβλίο της Samantha Friedman «Ο κήπος του Matisse” από τις εκδόσεις Μέλισσα.

Με αφορμή τα διάσημα κολλάζ του καλλιτέχνη, προσπαθούμε με πολύχρωμα χαρτιά να φτιάξουμε τα δικά μας κολλάζ και να αποτυπώσουμε, όλα όσα ζήσαμε αυτό το «διαφορετικό» καλοκαίρι!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» – Τα δικά μας καλοκαιρινά ίχνη. Με καθημερινά καλοκαιρινά υλικά και κομμάτια υφασμάτων από παλιά αγαπημένα μας ρούχα, σεντόνια, κλπ. Φτιάχνουμε σε χαρτί ή σε ύφασμα, τη σημαία του καλοκαιριού και διάφορα καλοκαιρινά κοσμήματα, για να θυμόμαστε άλλο ένα αξέχαστο καλοκαίρι!!!

Οι δράσεις θα έχουν διάρκεια περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά και θα γίνουν όλες σε εξωτερικό από τη βιβλιοθήκη χώρο. Όλοι όμως μικροί και μεγάλοι, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκες προστασίας, ώστε όταν θα μπουν στη βιβλιοθήκη για δανεισμό ή επιστροφή βιβλίων, να τις φοράνε απαραίτητα.

Οι βιβλιοθήκες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 2 το μεσημέρι για δανεισμούς και επιστροφές βιβλίων μικρών και μεγάλων.

Μέσα στο χώρο των παιδικών βιβλιοθηκών θα μπορούν να μπαίνουν ανά δύο ενήλικες ή παιδιά, φορώντας πάντα μάσκα, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, όπου θα μπορούν να μπουν όλοι μαζί και να κρατούν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:45 περίπου και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Μουζακίου: Διανομή Τροφίμων στους Δικαιούχους του ΚEA
Επόμενο άρθρο Το ΕΠΑΛ Μουζακίου συγχαίρει τους επιτυχόντες