Ειδήσεις

«Τα Μαρτιάτικα» στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου


Ο σύλλογος Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας, τον Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου και την Οικόσφαιρα, πραγματοποιεί την καθιερωμένη εκδήλωση του «Τα Μαρτιάτικα».

Η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου στο Νεοχώρι Καρδίτσας, στο Παλαιό Σχολείο, αλλά η συνάντηση θα γίνει το πρωί, ώρα 09.00, στον Βοτανικό κήπο του Νεοχωρίου .

Το όνομα της εκδήλωσης έχει δοθεί από το γευστικότατο μανιτάρι «Μαρτιάτικο» ή «Μαρτούλι» που φυτρώνει στη περιοχή μας άφθονο .

Το «Μαρτούλι» πήρε το όνομά του γιατί βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία τον μήνα Μαρτίου. Είναι άφθονο στη περιοχή μας, έχει φίλο τα ελατοδάση και είναι εξαιρετικά νόστιμο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ξενάγηση στον βοτανικό κήπο του Νεοχωρίου, στον οποίον οι επισκέπτες θα γνωρίσουν φυτά και δένδρα της τοπικής και όχι μόνο χλωρίδας.

Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες με την συνοδεία έμπειρων μελών του συλλόγου που γνωρίζουν πολύ καλά τα μανιτάρια, θα εξερευνήσουν την γύρω περιοχή για παρατήρηση και συλλογή άγριων μανιταριών.

Τα μανιτάρια που θα συλλεχθούν θα ταξινομηθούν και ταυτοποιηθούν και θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα της γνώσης των μανιταριών, (δηλητηριωδών και εδώδιμων)για την προστασία μας από δυσάρεστες καταστάσεις.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση του Θέματος « Τα μανιτάρια της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα» από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, κ.Στέργιο Μίχο.

Τέλος οι επισκέπτες θα απολαύσουν δωρεάν τις εξαίσιες μανιταρογεύσεις (μανιταρόπιτα, μανιταρόσουπα ) με την συνοδεία ντόπιων κρασιών, που με αγάπη θα έχουν ετοιμάσει τα μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων.

Χορηγοί και υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι: το Καφέ Μπαρ ΑΡΤΕΜΙΣ, η αρτοποιία-ζαχαροπλαστική- catering Χατζόπουλου, ο ταξιδιωτικός οδηγός Λίμνης Ν. Πλαστήρα και Ν. Καρδίτσας , ο Αχ. Πούλιας – καφές illy, τα εμφιαλωμένα νερά Θεώνη, το musicaradio.gr και πολλοί τοπικοί οινοπαραγωγοί τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση παρέχονται στα τηλέφωνα 6974601 (Στέργιος ΜΙΧΟΣ), 6974640785 (Απόστολος ΜΟΣΧΟΒΙΔΗΣ) και 6977664534 (Γιώργος ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ).

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση έρευνας για το προσφυγικό από την ΕΝΠΕ
Επόμενο άρθρο Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Αστρίτσα