Τα παιδιά της Καρδίτσας καθημερινά κατακλύζουν τις Παιδικές Βιβλιοθήκες


Άλλη μια μέρα γεμάτη με χαρούμενα παιδιά της πόλης μας, που κατέκλυσαν τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.ΑΚ. στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013 που πραγματοποιείται καθημερινά και γίνεται με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Future Library» με την αποκλειστική χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ήταν και η χτεσινή.

Ο Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας, έκανε την εμφάνισή του στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση». Τα παιδιά έμαθαν τις ιστορίες του, μιμήθηκαν πολλές από τις κινήσεις του και τις φωνές του και στο τέλος με πολύχρωμα χαρτόνια, έφτιαξαν τον τεράστιο παρδαλό ελέφαντα της βιβλιοθήκης και τον κρέμασαν με καμάρι στο ταμπλό. Αρκετά ήταν κι αυτά που έφεραν το δικό τους κομμάτι ύφασμα, ώστε να γράψουν την ιστορία του στο ειδικό τετράδιο και να δημιουργήσουν αργότερα την πολύχρωμη σημαία της βιβλιοθήκης.

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού, τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν την ιστορία «Ο καλλιτέχνης που ζωγράφιζε μπλε άλογα» του Έρικ Καρλ και στη συνέχεια με μεράκι και φαντασία ζωγράφισαν κι αυτά με τη σειρά τους, τα δικά τους πολύχρωμα άλογα και όχι μόνο.

Τέλος τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Γεωργίου» ξεφύλλισαν τα καινούργια βιβλία των παιδικών βιβλιοθηκών, όλα δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και με πολύ χαρά έπαιξαν κι αυτά με την πολύχρωμη σκακιέρα των βιβλίων.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη, σε τέσσερις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 4 Ιουλίου, 11 – 1 το πρωί

  1. Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας

Διαβάζουμε τις περιπέτειες του Έλμερ του Ντέιβιντ ΜακΚι και φτιάχνουμε έναν τεράστιο παρδαλό ελέφαντα.

Για παιδιά 4 – 7 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιοκκλησίου

 

  1. Η ιστορία του κίτρινου

Ψάχνουμε, βρίσκουμε, μαζεύουμε βιβλία, εικόνες, αντικείμενα και φτιάχνουμε τη χρονογραμμή του κίτρινου.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Σεισμόπληκτα – Καμινάδων

 

  1. Πράσινοι Ντετέκτιβ

Τα παιδιά της βιβλιοθήκης «Πρασινίζουν» τη γειτονιά τους.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Νικολάου

 

*Ώρα 9 το βράδυ

Ο Κινηματογράφος αγαπά τα βιβλία

Προβολή της ταινίας «Νικόστρατος: ένα ξεχωριστό καλοκαίρι» του Ολιβιέ Ορλέ με πρωταγωνιστή τον Εμιρ Κουστουρίτσα (βασισμένης στο βιβλίο του Ερίκ Μπουασέ και γυρισμένο στη Μήλο και τη Σίφνο ) έξω από το χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Αγγελική Βαρελλά» στην πλατεία «Δημητρίου Γιολδάση».

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Café Gallery του Κυρίου Φάνη Μακρή.

Για μικρούς και μεγάλους

 

Όλα τα παιδιά της πόλης μας, από 7 ετών και πάνω, είναι ευπρόσδεκτα στις μικρές, αλλά φιλόξενες παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Υπάρχουν και δραστηριότητες, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερα παιδιά, αλλά πάντα, συνοδευόμενα από ενήλικο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος..

Στις παιδικές βιβλιοθήκες μας, ο κόσμος είναι… πολύχρωμος

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Σοφάδες και Ματαράγκα για το Leader
Επόμενο άρθρο Μεγάλες επιτυχίες των σπουδαστών του ΔΩΚ στις απολυτήριες εξετάσεις Ιουνίου 2013