Τα παιδιά της πόλης στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου


Καθημερινά έως και τις 18 Ιουλίου (τέλος Α φάσης) στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, πραγματοποιείται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και που φέτος έχει τίτλο “Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”,

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση», μιλήσαμε για τα ζώα της νύχτας. Διαβάσαμε το μύθο της Κουκουβάγιας και της πέρδικας, είδαμε ζώα της μέρας και της νύχτας στις 5 Ηπείρους και στη συνέχεια με τη βοήθεια των εθελοντριών μας Βάσως Μαλλιαρού και Κάτιας Γαλούση, παίξαμε με τα παιδιά ένα παιχνίδι memoryπου φτιάξαμε μόνοι μας κι ένα παιχνίδι με τα ζώα της νύχτας και το περιβάλλον τους.

Οι πιο μικροί χρωμάτισαν ζώα της νύχτας και της μέρας, τα οποία έπειτα τοποθέτησαν στις αντίστοιχες στήλες που τους δώσαμε.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης εκπαιδευτικός Κυρία Ντίνα Βλαχούτα έκανε στα παιδιά απλά πειράματα με κρύο και ζεστό νερό, με παγάκια, αλλά και το γνωστό παιχνίδι αναζήτησης «κρύο – Ζεστό», που έκανε τα παιδιά ν’ αναστατώσουν με τις φωνές και τα γέλια τους, όλο το χωριό!!!

Σήμερα Πέμπτη συνεχίζονται οι δράσεις σε 2 παιδικές βιβλιοθήκες με το παρακάτω πρόγραμμα:

Η μέρα της αρχής και του τέλους

Κάθε τέλος είναι και μια καινούρια αρχή: Ξεκινάμε από το τέλος μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο και αφηγούμαστε τη συνέχεια

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος “Παλαιοκκλησίου”

 

Η μέρα του ράβε και του ξήλωνε

Αφηγούμαστε την ιστορία της Πηνελόπης, της γυναίκας του Οδυσσέα και υφαίνουμε το δικό μας κομμάτι ύφασμα στον αργαλειό μας.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

Για την πραγματοποίηση των δράσεων να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τα πλεκτά «Βέρα» για τα τόπια μαλλιών που μας δώρισαν, καθώς και το Βιβλιοπωλείο «Βασιλάκος και το «ΙΚΕΑ» Θεσσαλίας, για τα χαρτιά και τους μαρκαδόρους που μας χάρισαν.

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο 35 επενδυτικά σχέδια ενέκρινε ο περιφερειάρχης για την Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα Σκάρλου στους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις